İşte eğitimde yeni değişiklikler

MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

24 Ekim 2023 Salı 11:45
İşte eğitimde yeni değişiklikler

Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmî Gazete'de geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

KAYITLAR E-OKUL ÜZERİNDEN OTOMATİK YAPILACAK

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Sekreteri Ali Doğan’ın aktardığı bilgilere göre; 2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrencilerin şubelere dağılımının dengeli olması için bu işlemler e-Okul sistemi üzerinden otomatik yapılacak. Ayrıca şubeleri okutacak öğretmenlerin belirlenmesi de bu sistem üzerinden gerçekleştirilecek.

DOĞUM YAPAN ÖĞRETMENLERİN NÖBET TUTMAMA HAKKI 2 YILA ÇIKARILDI

Doğum yapan öğretmenlerin 1 yıl olan nöbet tutmama hakkı, anne ile çocuğun daha fazla bir arada kalabilmelerini sağlamak amacıyla 2 yıla çıkarıldı.

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI İÇİN ÖĞRENCİDEN YAZILI İZİN ŞARTI

Öğrencilerin 6698 sayılı Kanun çerçevesinde kişisel verilerini korumak amacıyla fotoğraf, görüntü ve seslerinin izinsiz olarak sosyal medyada paylaşılması yasaklanarak veliden ve rehberlik öğretmeni gözetiminde öğrenciden yazılı izin alınması şartı getirildi.

SINIF GEÇME PUANI TÜRKÇE DERSİ İÇİN 70, DİĞER DERSLER İÇİN 50'YE YÜKSELTİLDİ

Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.
Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında ödül alınmasına ilişkin ölçütler, Türkçe dersi için 70 ve diğer dersler için 50 puan ortalaması göz önüne alınarak güncellendi.

Ölçme ve değerlendirmeye ilişkin yeni bir yaklaşım oluşturularak hazırlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği yürürlüğe girdiğinden sınavların bu yönetmelikle uyumlu olarak gerçekleştirilebilmesi amacıyla gerekli düzenlemeler yapıldı.

DEPREMDEN ETKİLENEN İLLERDE KATKI PAYI ALINMAMASI

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde bulunan okul öncesi eğitim kurumlarında, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında katkı payı alınmaması kararlaştırıldı.

BİLİŞİM ARAÇLARININ KULLANIMINA İLİŞKİN TEDBİRLER

Teknoloji bağımlılığını ve bilişim araçlarının amaç dışı kullanımını engellemek için okullarda cep telefonu, kamera, görüntü ve ses kaydı yapma özelliği olan bilişim araçlarının okul ve eklentilerinde bulundurulma ve kullanımına ilişkin okul müdürlerince tedbirler alınacak. Bu tedbirlere aykırı davranışlara ilişkin yaptırım uygulanabilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Deneme tahtasi 2023-10-26 12:35:38

Egitim bu hukumet doneminde deneme tahtasina dönüştü. Hele hele Yusuf Tekin 22 yillik akp hukumetleri doneminde egitime en cok zarar veren burokrat. Yerine biri gelse o da bunlarin yaptigini degistirecek. Olan cocuklara oluyor. Bir nesil kaybolup gidiyor.

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-10-26 14:50:36

Milli Eğitim Bakanlığına, Ziya Selçuk gibi birisi gelemez, getirmezler. Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanlığı en iyi yapan kişiydi. Milli Eğitim bakanlığının erbabı Ziya Selçuk'tan başkası olamaz.

Avatar
Kenann 2023-10-26 17:28:27

Ülkede eğitim de öğretimde tükenme noktasına geldi. Sebep olanlara, sorumlu olup ses çıkarmayanların kulakları çınlasın.