İşte Rektör’ün gelecek planı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversite için gelecek planını ve hedeflerini açıkladı.

18 Ekim 2019 Cuma 14:30
İşte Rektör’ün gelecek planı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversitenin mevcut durumunu özetledi, arkasından gelecek planını açıkladı.

Rektör Öztürk, bu sabah HİTÜ Merkez Yemekhanesi’nde yerel ve yaygın basının temsilcileri ile bir araya geldi.

BAZI PROGRAMLAR PASİFTEN AKTİF HALE GETİRİLDİ

Göreve geldiğin günden itibaren geçen 5 aylık süreçte üniversiteyi tanıdığını, bugün daha çok soruya cevap verebileceğini belirten Rektör, bu kapsamda bazı programlara öğretim elemanı bularak pasif halden aktife hale getirdiklerini söyledi.

HESAP VERİLEBİLİR, ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞI

Hesap verilebilir, açık ve şeffaf bir yönetim anlayışına sahip olduğunu vurgulayan Öztürk, Hitit Üniversitesi’nin tercih edilir üniversiteler arasında yüksek bir orana sahip olduğunu, doluluk oranlarında iyi bir durumda bulunduklarını, yeni açılacak bölümlerle kapasitenin artırılacağını ifade etti.

KUZEY KAMPÜSÜ’NÜN PARA SORUNU YOK

Türkiye’de yenilenen sistemle stratejik, nitelikli öğrencileri çekmeye çalışmak zorunda olduklarını anlatan Öztürk, yeni bölümlerin açılmasında YÖK’ün yeni kriterinin öğrencilere sağlanan fiziki alt yapı, bina ve mutluluk gibi ölçütler olduğunu kaydetti.

Yatırım bütçesi önüne geldiğinde yeni talepte bulunduklarını belirten Öztürk, yüzde 75’i tamamlanan bir kampüse sahip olunduğunu, kalan yüzde 25’lik bölüm bitirilmeden strateji ve bütçe başkanlığının kaynak temin edemediğini dile getirdi.

'ANKARA’YI DÜZ YOL EDECEĞİZ'

Yatırım bütçesinin artırılması için strateji ve bütçe başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını kaydeden Öztürk, “Burada (Kuzey Kampüsü) iki yıla yakın bir durma var. Kuzey Kampüsü’nün para sorunu yok. Kamu yararı için yazışmaları başlattık. 2020 yılının ilk aylarında yasal süreci başlatacağız. Yüzde 90’i biten binalar bile kullanılmadığı için zarar görüyor. Şahsi bir mesele değil, kamu yararı önemli. Ankara’ya gittiğimizde yarım kalan yerlerin tamamlanamaması nedeniyle yatırım bütçesi temininde zorluk yaşıyoruz. Bütün bunlara rağmen Sungurlu, İskilip ve kapalı otopark için yeniden 45-50 milyon lira ödenek talebinde bulunduk. Makro ekonomik dengelere rağmen uzun istişareler, ikili ilişkiler ve ısrarlı çabalar sonucu bütçe tavanını yükselttik. Yüklenici firma kampüste işe başlasa parası var. Ankara’yı düz yol edeceğiz.” dedi.

'TIP FAKÜLTESİ İÇİN SEFERBER OLACAĞIZ'

Şehir içinde fakülteleri taşıdıklarında yeni alanlar açmaya niyet ve projelerinin hazır olduğunu belirten Öztürk, şöyle devam etti; “Performansa dayalı bütçe sistemine geçtiğimiz için tavrımız net. Bütçe ve yatırım desteği sağlanırsa projelerimiz hazır. Tıp Fakültesi’nin gerekliliklerini tam olarak tamamlayamadık. Morfolji binası yok.  İki yeni derslikle 3’üncü sınıf Tıp öğrencilerine yer açtık. Tıp Fakültesi Çorum için çok önemli. Yayınlar çok iyi. Tıp Fakültesi’nin eksikliklerini gidermek için seferber olacağız. Yeni alanlarla mevcut eksiklikleri giderip kapasiteyi artırmamız, işleri tamamlamamız gerekiyor. Makro ekonomik dalgalanmalar nedeniyle SODES-OKA gibi yeni kaynak temini alanları açmaya çalışacağız. TSO, ÇOSİAD, MÜSİAD, Belediye hep birlikte hareket ediyoruz. Hepimiz aynı ekonomik konjonktürden geçiyoruz. Hepimiz işbirliği yaparak Çorum’a güzel hizmetler yapabiliriz.

VETERENİR VE DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ CEVABI

Rektör Öztürk, Habercim19’dan Mustafa Demirer’in Veteriner ve Diş Hekimliği Fakültesi açılmasına ilişkin sorusuna ise, Tıp Fakültesi’nin Morfolji binası için destek istediklerini, Diş Hekimliği ve Veteriner Fakültesi’ni de önemsediklerini, 2021 yılından itibaren her iki fakülte için somut çalışmalar yapılacağını sözlerine ekledi.

REKTÖR’ÜN ÜNİVERSİTE İÇİN GELECEK STRATEJİSİ

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, HİTÜ’nün potansiyeli yüksek, bir çok üniversiteye göre önü açık bir kurum olduğunu açıkladı. Üniversitenin ilk kuruluş yıllarını kapsayan 2006-2011 dönemini kayıp olarak olarak değerlendiren Öztürk, 2011 yılından sonra eski Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’la birlikte ciddi mesafe alındığını, Alkan’ın arazi tahsis süreçleri ve diğer konularda elinden geleni yaptığının farkında olduklarını kaydetti.

2023’e bir çok konuyu aşmış, ayakları yere basan stratejik bir plan hazırladıklarını aktaran Rektör, yatırım bütçesi tavanını aşarak üniversitenin kapasitesini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

‘Önümüzdeki süreçte ayağımı yorganımıza göre uzatmalıyız’ diyen Rektör, yeni dönemde istihdam odaklı bölümler ve yeni programların açılması için YÖK’e gerekçelerin izah edilmesi kriterinin getirildiğini hatırlattı.

13 YENİ ALANDA BÖLÜM TEKLİFİ

Hitit Üniversitesi’nin gelecek planında 13 yeni bölüm teklifin yer aldığını belirten Öztürk, bu konuda alt yapı çalışmalarını yaptıklarını kaydetti.

Rektör Öztürk’ün verdiği bilgiye göre,  Gıda Mühendisliği doktora programı için başvuru yapılacak.

Türkiye’de olmayan Hollanda ve İngiltere gibi birkaç ülkede bulunan Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tek Sağlık Lisans programı teklif edilecek.

Daha fazla öğrenci çekmek için Uluslararası İlişkiler, Makine ve Gıda Mühendisliği’ne yüzde 100 İngilizce programlar açılacak.

Tıp Mühendisliği kurulacak.

HÜBTUAM desteklenecek. Engelli Rehabilitasyon Bölümü gibi istihdam odaklı programlar açılacak.

Ar-Ge, medya, öğrenci ilişkileri stratejileri hazırlandı.

MYO’nun bazı bölümleri sanayiye taşınacak.

Uluslararasılaşma, ihtisaslaşma ve Girişimci Üniversite gibi projeler hayata geçirilmeye çalışılacak.

İş dünyası için KOBİ Hastanesi kurulacak.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin ticari faaliyetlerini sürdürmesine yardımcı olmak üzere arayışa girdiklerini açıklayan Öztürk, akademisyenlerin teklifiyle TSO bünyesinde 'KOBİ Hastanesi' kuracaklarını açıklayarak, burada KOBİ’lerin yaşadıkları sorunlara alanında uzman akademisyenlerin rehberliğinde çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini açıkladı.
Hasta-doktor mahremiyetinde olduğu gibi KOBİ Hastanesi’nde firmaların bilgileri korunacak ve üçüncü kişilerle paylaşılmayacağını vurgulayan Öztürk, firma yetkilileri ve uzmanlarımız arasında mahremiyet sözleşmesi imzalanacağını, işletmelerin sorunlarını çözecek bir ortam oluşturacağını açıkladı.
Proje kapsamın hizmet verilecek alanlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Rektör Öztürk, “Finansal araçları kullanmayı bilmeyen veya herhangi bir hukuki süreçle ilgili tıkanma yaşayan ya da kamu teşviklerinden nasıl yararlanabileceği, nasıl proje yazabileceği konularında fikir sahibi olmayan firmalara akademisyenlerimiz destek verecek. Burada firmaların sıkıntılarını çözecek, çözüme yardımcı olacak mekanizma kurulacak. Kliniklerdeki gibi bire bir tedavi uygulanacak. Bu gibi destekler olmadığı için kapanmak durumunda yada işi terk etmek durumunda olan işletmelere destek olacağız. Bu konuda adımlar atacağız. İş dünyamıza özellikle Çorumlu iş adamlarından gelen teklifleri değerlendirerek gerekli açılımları yapacağız” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 19.08.2020 21:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yav he he 2019-10-18 19:45:54

Yav he he. Güzel corumumuzun makus talihi ne yazikki