Kırıkkale-Hitit ortaklığında yeni AB projesi

26 Kasım 2023 Pazar 11:56
Kırıkkale-Hitit ortaklığında yeni AB projesi

Kırıkkale ve Hitit Üniversitesi ortaklığı ile 12 ay sürecek ‘Yeni İşler Yeni Beceriler’ (New skills for new jops)” isimli projenin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

DİJİTALLEŞEN DÜNYADA YENİ MESLEKLER

Hitit Üniversitesi Sungurlu MYO’da görev yapan Öğretim Üyesi Doç Dr. Gamze Ebru Çiftçi’nin Eğitim Koordinatörü, Öğr. Gör Dr. Abdullah Bedir Kaya’nın Yaygınlaştırma Koordinatörü olarak görev aldığı proje; dijitalleşen dünyada ortaya çıkan yeni meslekler için gerekli olan yeni becerileri kursiyerlerine kazandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında yaklaşık 100 kişiye yapay zeka, akıllı fabrika, endüstriyel robot programlama, kurumsal kaynak planlama alanlarında eğitimler verilerek yeni beceriler kazandırılacak. Ayrıca 500 kişiye ‘Toplumsal Cinsiyet Eğitliği Kültürü ve Endüstri 4.0’ konusunda konferans verilerek farkındalık oluşturulacak.

YENİ NESİLE DAHA İYİ İŞLER

Açılış toplantısında konuşan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Süleyman Ersöz, “Otomasyon ve yapay zekanın hızla ilerlediği günümüzün teknoloji odaklı dünyasında, yeni neslin daha iyi ve insana yakışır işler bulabilmesi için ileri düzeyde niteliklere sahip olması zorunludur. Bu, endüstri 4.0'ın doğal bir sonucudur. Bu beceri açıklarının, dijital çağda işin evrimi ile kaçınılmaz olan eğitim ve öğretim sistemleri aracılığıyla ele alınması ve yeni becerilerin kazandırılması projemizin asıl amacıdır” dedi.
Proje Eğitim koordinatörü Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Ebru Çiftçi de, projenin sosyal sorumluluk ayağını oldukça önemsediklerini, insana yakışır iş anlayışıyla, bütünleştirici ve insan haklarına yakışır istihdam alanlarının yaygınlaştırılması, kadın işgücünün artırılmasını önemli bulduklarını söyledi.

DEKANLAR NE DEDİ?

Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Çalışkan ve Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Payidar Akgüngör,  projenin öğrencilerin nitelikli ve aranan eleman olma konusundaki yetkinliklerini kazandırmada oldukça önemli olduğu ve dijital çağı yakalamada özellikle Mühendislik Fakültelerinin kilit rol oynadığına dikat çektiler.. Bu kapsamda projeyi başından beri destekleyen Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk’e teşekkür ettiler.

EĞİTİMCİLER VE GÖREVLERİ

Projeye eğitimenleri arasında yer alan Hitit Üniversitesi akademisyenleri Doç. Dr. Akif Akgül, Dr. Öğretim Üyesi Serkan Dişlitaş Dd.Öğretim Üyesi. Hüsnü Yalduz “Endüstriyel Robot Programlama” başlıklı eğitimi verecek. Öğretim Görevlisi. Burcu Bür Yiğit ve Öğertim Grevlisi. Dr. Ayten Akcan ise Sosyal Sorumluluk alanında görev alacaklar. Öğretim Görevlisi Mehmet Ziya Hoşbaş, laboratuvar sorumlusu olarak yer alacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-11-26 12:30:24

Ortaokul lise dengi öğrencilerden isteyenlere de bu şekilde eğitim alma olanağı olmalı Çorumda bilim merkezi de yok.
Şehir yöneticileri bunu duymalı