Kompleks dualarla açıldı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu, 4-6 Yaş Kur'an Kursu, cami ve Müftülük hizmet binası dualarla hizmete açıldı.

20 Aralık 2023 Çarşamba 14:52
Kompleks dualarla açıldı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde yapımı tamamlanan Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu, 4-6 Yaş Kur'an Kursu, Ahmet Hamide Çakılkum Camii ve Müftülük hizmet binası dualarla hizmete açıldı.

YATILI HAFIZLIK, 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU, CAMİ VE MÜFTÜLÜK BİNASI

Surgulu'da Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu, 4-6 Yaş Kur'an Kursu, Ahmet Hamide Çakılkum Camii ve Müftülük hizmet binası hizmete açıldı. Açılış töreninde Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu hakkında bilgi veren Sungurlu İlçe Müftüsü Süleyman Eroğlu, “Kur'an Kursu toplam 5 kattan oluşuyor. İçerisinde Müftülük hizmet binası, lojmanlar, 4-6 yaş Kur'an Kursu ve avlu içerisinde cami de barındıran kompleks bir yapıdır” dedi.

ESKİ MÜFTÜLÜK GENÇLİK MERKEZİ OLUYOR

İlçe Müftülüğü hizmet binasının, Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu kompleksine taşındığını söyleyen Müftü Eroğlu, eski hizmet binasını ise Diyanet Gençlik Merkezi’ne dönüştürmeyi planladıklarını ifade etti. Eroğlu, “Rabb'im hayır sahiplerinden razı olsun ve bizlere hayırlı nesiller yetiştirebilmeyi nasip eylesin” diye konuştu.

VALİ DAĞLI KONUŞTU

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, kampüsün Sungurlu için çok önemli olduğunu belirterek, “Sungurlu Çorum’un en büyük ilçesi ve gelişime son derece açık. Tarımsal faaliyetleri, sanayisi ile insan kaynaklarıyla son derece önemli bir ilçemiz. Maddi kalkınmanın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. İnsanlara iş, aş, ekmek vermenin ne kadar kıymetli ve kutsal olduğunu biliyoruz. Maddi kalkınmanın yanı sıra manevi kalınmaya dönük yaptığımız bu çalışmada hafızlarımızın yetişmesi önemli. Burada 100 öğrencimiz hafızlık eğitimi alacak. Yine 4-6 yaş kurslarına önem veriyoruz. Camimiz yanı başımızda. Müftülüğümüzün de burada olmasıyla burada tam bir kompleks olmuş. Bu tesisin yapımında hayırda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Vali Dağlı, burada eğitim alan, yetişen gençlerimiz Sungurlu’nun insan altyapısının oluşmasında önemli katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.

HEP BİRLİKTE DUA

Konuşmalarında yapılan duayla birlikte Kur'an Kursu kompleksi açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından protokol üyeleri hizmet binalarını gezdi.

AÇILIŞA KİMLER KATILDI?

Açılışa İlçe Kaymakamı Fatih Görmüş, Belediye Başkan vekili Mesut Özsaray, eski Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

İHA

Son Güncelleme: 20.12.2023 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail 2023-12-20 16:00:16

Yapın 4 sene sonra uzman dr sayısı 110,000 olacakmış olana kadar doktorsuzluktan randevu alamayan onbinlerce kişi hakkın rahmetine kavuşacak yetmez böyle üniversite binası gibi hafız yetiştirmek için binalar yapinki daha çok hafız yetişsin çünkü baya iş düşecek onlara dr bulamıyoruz bari hafız aramayalim

Avatar
Vatandaş 2023-12-20 17:13:53

Yapanlardan Allah razı olsun.

Avatar
Gözlemci 2023-12-20 17:53:17

Çok güzel bır tesis. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun. InşAllah güzel ve hayırlı hizmetlere vesile olur, bundan da eminim. Yalnız, içindekini saklamayayım; niye lojman?

Avatar
Ali 2023-12-21 11:01:33

Valinin yanındaki o pehlivan kim yahu. Muhsin bey değil diğeri, koltuklarının altında bir şey mi saklıyor.

Avatar
Vatandas 2023-12-21 20:40:08

Fabrika parasına kuran kursu açıyorsunuz tamam iyi olur da memlekete ne faydası var bunların .sayın vali sizi fabrika açarken ne zaman gorecegiz

Avatar
Mabo 2023-12-22 05:28:00

Memleketin parcasini carcul ediyorlar