Köy okulu yaşam merkezi oldu

Çorum’da da Çatak Köy İlkokulu yaşam merkezi olarak öğrenci ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

09 Ocak 2023 Pazartesi 10:23
Köy okulu yaşam merkezi oldu

Türkiye genelinde kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesi kapsamında onarılarak işlevsel hale getirilirken, Çorum’da da Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Çatak Köy İlkokulu’nda gerekli bakım ve onarım yapılarak öğrenci ve vatandaşların hizmetine sunuldu.

Çatak Köy Yaşam Merkezi ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürüldü.

Çatak Köy Yaşam Merkezi’nde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak, onlara rehberlik etmek, sosyal ve kültürel gelişimlerine destek vermek amacıyla halk eğitimi merkezi tarafından kurslar düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, konuya ilişkin şöyle dedi: "Hayat boyu öğrenme kapsamında arıcılık, el sanatları ve Kur'an-ı Kerim kurslarımız ile 85 vatandaşımıza burada eğitim verdik. Çatak Köyü İlkokulu 2022-2023 eğitim öğretim yılında Köy Yaşam Merkezleri Projesi kapsamında tekrar hizmete açılarak öğrencilerine kavuştu. Devletimizin imkânlarını tüm öğrenci ve vatandaşlarımıza sunmak en temel amacımız. Çatak Köy Yaşam Merkezimiz ihtiyaçlar doğrultusunda çok amaçlı bir merkez olarak aktif bir şekilde kullanılacak ve buradan tüm vatandaşlarımız faydalanacak.”dedi.

Son Güncelleme: 09.01.2023 13:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir 2023-01-09 13:40:12

Köylerde yaşlılar dan başka insan kalmamış. Dalga geçer gibi uygulama olmuş,

Avatar
Hoca 2023-01-11 08:37:35

Sırf açmak için açılmış. Fotoğraf çekilmek için belki de muhtarın baskısıyla toplanmış insanlar.