Merkezi derslik binasını hemşehrimiz yapacak

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü Merkezi Derslik Binası ikmal inşaatı yer teslimi yapıldı.

30 Kasım 2023 Perşembe 17:30
Merkezi derslik binasını hemşehrimiz yapacak

Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü Merkezi Derslik Binası ikmal inşaatı yer teslimi yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre; 2014 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak ihale edilen ve yapılan revizyon ile Merkezi Derslik binasına dönüştürülen yapının ikmal inşaatı için yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleştirildi.

FİZİKİ KAPASİTE 22 BİN 200 M2’YE ÇIKACAK

2014 yılında 20 bin metrekare fiziki kapasite ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak ihale edilen ve 2020 yılına kadar yüzde 35’lik fiziki gerçekleşme sağlanan bina inşaatı, master planda yapılan revizyon ile Merkezi Derslik olarak belirlendi ve fiziki alana 2 bin 200 metrekare daha ilave yapıldı.

İLK ETAPTA 3 FAKÜLTE VE 1 MYO BU BİNADA OLACAK

Yapılan revizyon ile Merkezi Derslik binasına dönüştürülen yapı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna ev sahipliği yapacak.
Amfiler ve amifi tipi dersliklerin de yer alacağı binanın yapım işinin yanı sıra altyapı entegrasyonu ve bölgesel altyapı süreçleri de tamamlanmış olacak.

REKTÖR NE DEDİ?
Yer tesliminde konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, gelinen noktada kampüste şu an yatırım planları dışında daha farklı çalışmaların da yapılacağını belirterek, ileriye dönük sosyal tesislerin, kütüphanelerin de olacağını söyledi.

BİNA HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Eski adıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, yeni adıyla ise Merkezi Derslik projesi olarak adlandırılan bina hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Öztürk, şunları söyledi:

“Strateji Bütçe Başkanlığımızda kabul edilen Merkezi Derslik projemizin ihalesini son üç dört aydır dikkatli ve özenli çalışmalarla bu noktaya getirdik. Yüklenicilerimiz daha önce yaptıkları üniversite ve diğer kamu yatırımları dışında birçok işi başarıyla tamamlayıp teslim etmiş yükleniciler. Artık ihale süreçlerini yasal ve hukuki olarak bütün adımları tamamlayarak imza aşamasına gelmiş durumdayız.
Merkezi Derslik binasında yıllardır özlemi çekilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin yer alacağını hatırlatan Prof. Dr. Öztürk, şöyle devam etti:

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KUZEY KAMPÜSÜ’NDE

“Bununla birlikte şuanda üniversitemizin aktif öğrenci itibari ile en kalabalık fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi. Sağlık kampüsü oluşuncaya kadar yeni binamızda misafir etmek üzere planlamamızı yapmış olduk. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizi de merkezi derslik bağlamında burada ağırlayacağız. Bir diğer eklemede Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz. Sağlık Bilimleri Fakültemizle beraber aynı laboratuvar ortamlarını ve aynı ortak yapıyı kullandıkları için uyumlu bir şekilde güney kampüsümüzün adımları atılana kadar burada misafir etmiş olacağız. Gördüğümüz kadarıyla 20 binden 22 bin 500 metrekareye çıkan binamız, amfileriyle, ortak kullanım alanlarıyla ve laboratuvar alanıyla bu alanın en büyük yapısı olacak. Dolayısıyla Merkezi Derslik ibaresini de fazlasıyla hak ediyor."

‘BÖYLE BİR KAMPÜSÜ ÇOKTAN HAK ETTİK’

2006 yılında kurulan ve 17 yaşında genç bir üniversite olarak bir kampüs çehresini çoktandır hak ettiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Öztürk, “Başlamış ve yarım kalmış bir yer olmaması adına atılmış büyük bir adım olarak hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah açılışta da sizlerle beraber kurdeleyi büyük bir gururla kesmeyi de Yüce Allah’tan niyaz ederek hayırlı olsun diyorum.”dedi.

Senato Toplantısı esnasında gerçekleştirilen programda Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Prof. Dr. Nurcan Baykam, yüklenici firma yetkilileri Veysel Tank, Harun Diken ve senato üyeleri yer aldı.

Öte yandan Merkezi Derslik Binası ikmal inşaatını alan firma sahibi Veysel Tank’ın Çorum’un İskilip ilçesinden hemşehrimiz olduğu öğrenildi.

Son Güncelleme: 01.12.2023 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
156 bakacaaz 2023-12-01 13:10:49

Ulan yavsak editor yine korkundan, yandasligindan bizim yorumlari paylasamiyon. Bu hemserin bedava mi yapiyo insaatlari , oyle bi haber yapmissiniz ki. Kac milyon tl'ye aldi ihaleyi onuda haber yap. Gebes kaplumbagasi yandas

Avatar
Mehmet 2023-11-30 19:57:48

Bende hayrina yapacak zannettim

Avatar
Tolga 2023-11-30 18:43:35

Fen edebiyat ve tıp fakültesini de binaya sıkıştırın kampüs tamamlandı işte

Avatar
Hayır 2023-11-30 21:12:19

Çorum'dan bir hayırsever çıkar mı acaba üniversiteye bina yapacak okul yapacak bu arada rektör giriş kapısının inşaatını bitirmiş sanki ????

Avatar
Recep 2023-11-30 19:56:55

Yeni muh fak bittimi

Avatar
Muhsin 2023-12-01 00:16:46

Tum fakulteler ve myo kampusu tasinmadimi ?

Avatar
Mehmet Yeşil 2023-12-01 11:19:27

Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu neden eğitim araştırma hastanesinin karşısındaki alana yapılmıyor. Sağlık kampüsü orası olacak diye planlanmamışmıydı. Diş hastanesi oraya yapılıyor. Kuzey kampüste ileriye dönük genişleme ihtimali olacakmı yoksa barajın etrafındaki çamlık alanlara girmeye devam mı edecekler. Hastane nerde kampüs nerde sağlık öğrencilerine Allah kolaylık versin.

Avatar
Osssmmaaaannnnnn 2023-12-03 17:03:22

Yazık sana Reha hocadan kalanları bile yaptıramadın, yeni yatışmak bir şey yok bari yarınlarla idare et, gerçi daha genel ne oldu demi yaşın genç yaparsın!!!