O listede yok

Times Higher Education (THE), Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri 2022 sıralamasında Hitit Üniversitesi listeye giremedi.

12 Haziran 2022 Pazar 00:45
O listede yok

Dünyanın önde gelen Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri 2022 (Young University Rankings 2022) sıralamasının on birincisini yayımladı.

Kuruluş tarihi 50 yılın altında olan dünyadaki üniversitelerin değerlendirildiği çalışmada, 1972 yılı ve sonrasında kurulan en iyi yükseköğretim kurumları, eğitim-öğretim, araştırma, bilgi/teknoloji transferi ve uluslararası bilinirlik ana başlıkları kapsamında listelendi.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSTEDE YOK

74 farklı ülkeden 500’ün üzerinde üniversitenin değerlendirildiği En İyi Genç Üniversiteler 2022 yılı sıralamasında ülkemizden 54 üniversite yer aldı. Listede yer alan Devlet Üniversitelerinden 2006 yılında Hitit Üniversitesi ile birlikte kurulan 16 üniversiteden Aksaray Üniversitesi (401+), Düzce Üniversitesi (351-400), Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (401+) ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (401+) yer alırken,  Uşak ve Kastamonu Üniversiteleri de ‘raportör’ statüsünde sıralamaya girdi.

Detaylı habere bu linkten ulaşabilirsiniz...https://www.timeshighereducation.com

Son Güncelleme: 13.06.2022 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-06-13 14:06:21

Açıköğretim diplomasıyla akademisyen olmuş öğretim görevlileriyle nasıl başarı elde edecekti? Önceden akademisyen denilince insana katabileceklerinden dolayı peşinden gidilirdi, şimdikilerin birçoğuyla oturup çay içmek bile zaman kaybı.

Avatar
Rektör Varmı ki? 2022-06-13 10:35:15

Üniversite de bir rektör var mı? Sadece sisyaset de gözüküyor. Üniversitenin Girişini bile 4 yıldır yapamayandan ne bekleniyor anlamadım? zaten akademik olarak sıfır...

Misafir Avatar
zekeriya 2022-06-13 16:58:20 @Rektör Varmı ki?

rektörü persoenl bile bulamıyor. halil ibrahim aşkınla mustfa çifçi dışında kimse rektöle görüşemiyo diye bi söylenti var.

Beğenmedim! (0)
Avatar
recep 2022-06-13 17:04:28

Hitit üniversitesinin rektörü ve rektör yardımcısı ne yazıkki hitit üniversitesinde değiller. biri gün doldurup gösteriş peşinde, ötekide ortalıkta takılıp eşini dostunu üniversiteye doldurma peşinde. rektör efendi kendine rektörlük sonrası iş arıyo. kadrosunu bandırmaya aldırmış, istanbul ya da ankara olmadı diye üzülüyo. kavuncu dışındaki vekilleri dinlemiyo, genel başkan vekili hocasına güveniyo. üniversitede akademik üretim yok. üniversitede yayın yok. üniversitede somut çıktı yok. üniversitede elle tutulur proje yok. üniversite tümüyle kamı kaynaklarının israfından ibaret. ama mütevazi rektör dikkat çekmeyen 2 milyonluk makam arabasına biniyo. kendine gelir gelmez 4x4 binek araba aldırmış, hitit üniversitesi dağdaymış gibi. eski rektör kiralık egeaya binerdi, bu en az 1.5-2 milyonluk araba aldırdı. yaz yaz bitmez bunların makam sevdası, araba sevdası, koltuk sevdası.

Avatar
Ömer Arslan 2022-06-13 12:32:28

Rektör ve idarecilerin çok umurunda mı bunlar? Allah aşkına dünyada bu tür sıralamalara nasıl girildiğini rektör nereden bilsin, 3 yıldan beridir adam bunları bile öğrenememiş gözüküyor. Yazık yükseköğretime, Çorum'a ve Hitit'e...

Avatar
Yazik 2022-06-13 16:11:24

Siyasiler görsün. Belki uyanırlar Çorum adına kimleri göreve getirdiklerini ve sonuçlarını görünce. İllere liyakat liyakat

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-06-13 15:38:14

Türkiye de Kampüsleri bitirilmemiş tek ÜNİVERSİTE, HİTİT ÜNİVERSİTE'sidir. Kampüsü olmayan ÜNİVERSİTE'yi kim sıralamaya alır. TÜRKİYE de ÇORUM CEZALI ŞEHİR. Çorum'a yağmurlu havada su vermezler. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Rektör ho ama 2022-06-13 20:03:52

Şu anda başta Ankara olmak üzere önceki atamada ismi geçen hocaların girişimlere başladığı söyleniyor. Özellikle Çorum İle ilgili tüm etkinliklere eksiksiz katılımla lobi yapıyorlar. Çorumlu olmayan birisi olmalı, yoksa olmuyor görüyorsunuz demek için de bekliyorlar. 2019 da pazarlıkların parçası olan bazı hocalar bir taraftan vekillik hesabı yaparken, bir yandan da kendi gelecekleri için üniversiteyi kontrol altında tutacak birinin gelmesi için yine çalışmalara alttan alttan başladı. Şu anki durumdan sorumlu olan bu hocalar, anında yeni rektör için yelken açmakta hiç sakınca görmeyecek. Söylemedi demeyin hocam.

Avatar
Hitit Rektor Hocam Lütfen Okuyun 2022-06-14 16:06:07

"Dogru iyidir" rumuzuyla yazan arkadaşın söylediği 2. cümleye herkes lütfen dikkat etsin. Eğer Çorumlu olmzasa, olmuyor, görüyorsunuz diye başka ajandası olanları hazırlıyorlar. Şu anki olumsuz tablonun mimarları (herkesi bildiği milletin efendileri!), yerine birisi icin hazılığa başladılar. Hocam, lütfen Ankara ve Çorumda yaptıkları toplantılara dikkat edin. Çoktan yeni adaylarına Çorumu gezdirmeye başlamışlardır bile. Çünkü daha önce de böyle yaptılar.