Öğretmene şiddet iddiasına ortak tepki

26 Mart 2024 Salı 17:27
Öğretmene şiddet iddiasına ortak tepki

Çorum Yumurta İlkokulu’nda dün bir velinin sınıf öğretmenine şiddet uyguladığını iddia eden eğitim sendikaları ortak eylem yaptı.
Tüm eğitim sendikalarının temsilcilerinin katıldığı okul önünde gerçekleştirilen ortak basın açıklamasını Memur-Sen İl Temsilcisi Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Fatih Okumuş okudu.

İşte o açıklama:

“Bir velinin ders esnasında sınıf öğretmeni ile görüşme ısrarı ve umursamaz tavırları sonrası eğitim çalışanlarımıza karşı gerçekleştirdiği şiddet olayını protesto etmek amacıyla burada toplanmış bulunuyoruz.

Eğitim sisteminde öğretmenler, şiddet sorununun çözülmesinde kritik bir noktada görülmesine karşın, öğretmenin gerek sistem gerek bürokratik, gerekse içi doldurulmamış kanuna bağlı uygulanan yanlış politikalarla, eğitimin etken değil edilgen öğesine indirgendiği ve şiddet ortamının bir mağduru hâline geldiği süreci yaşıyoruz. Bu gidişle de yaşamaya devam edeceğiz. Son yıllarda okullarda öğretmenlere dönük artan şiddet olayları bu duruma ilişkin tespitlerimizi haklı kılmaktadır. Öğrenci ve veliyi sorgu hakimliği düzeyine çıkaran, öğretmeni sanık koltuğuna oturtan, basit, mesnetsiz iddialarla soruşturma geçiren ve şikâyet mekanizmaları ile sigaya çeken bu sistem(sizlik) öğretmeni ve mesleğini itibarsızlaştırmakta ve öğretmen kimliğini değersizleştirmektedir. Bugün okullarımızda halen özel güvenlik görevlilerinin olmaması, Millî Eğitim Bakanlığının okullarda şiddete yönelik gerekli tedbirleri almaması, maalesef ki öğretmenlerimize yapılan saldırıların önünü açmaktadır. Hayatlarını, çocuklarımızın daha iyi olmasına adayan eğitimcilerimize yönelik şiddet olaylarının önü alınmazsa, gereken tedbirler ivedilikle hayata geçirilmezse, şiddet hastalığı bütün toplumu saracaktır.

Bunun bir örneğini maalesef dün Çorum Yumurta İlkokulunda yaşadık. Ne ilk ne de son olacak bu menfur saldırı sözde bir veli tarafından gerçekleştirilmiştir. Okul girişinde okul müdiresi tarafından defalarca uyarılan sözde veli umursamaz ve tehditkâr söylemlerle öğrencisinin bulunduğu sınıfa girerek ders bütünlüğünü bozmuştur. Sınıf içerisinde okul idaresi tarafından dışarıya çıkarılmak istenen veli okul müdiresinin üzerine yürümüş, müdür yardımcısının göğsüne yumruk atmıştır. Bununla da yetinmeyip eline geçirdiği kürek ile eğitim çalışanlarımızın üzerine yürüyerek zarar vermek istemiştir.

Tarihin her döneminde bilgiye, ilme, insani ve ahlaki değerlere her zaman önem vermiş, bütün bu değerleri insanımıza taşıyan öğretmenleri örnek alınacak rol model olarak bilmiş, baş tacı etmiş, onlara hürmette kusur etmemiş bir medeniyetin mensuplarıyız. Ancak bu ve benzeri olaylar eğitim çalışanlarımızda kaygıya neden olmakta, moral ve motivasyonlarını olumsuz etkilemektedir. Böyle bir medeniyetin yeniden inşası için yetkililere, velilere ve eğitim kurumlarına çok iş düşmektedir. Eğitime ve öğretmene yönelik politikalar yeniden sorgulanmalı ve revize edilmelidir. Yaşanan bu çirkin saldırıyı öğrenir öğrenmez eğitim çalışanlarımızla iletişime geçerek yanlarında olduğumuzu ve saldırıyı gerçekleştiren sözde velinin en ağır cezayı alması için hukuki sürecin takipçisi olacağımızı bildirdik.
Bilinmesini isteriz ki eğitim çalışanlarımız asla yalnız değildir. Yaşanan menfur saldırının failini lanetliyor ve yetkilileri bu tür olayları engelleme hususunda tedbir ve sorumluluk almaya davet ediyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eğitmen 2024-03-26 19:47:58

Adalet olmazsa daha çoook dayak yeriz. Adama basit bir hapis cezası verip paraya çevrilip ertelenir ki tekrar yapsın diye. Adam cezaevinden izinli çıkıp adam öldürüyor. Adalet bakanlığı suçsuz öylemi. Cezaevinde ne izni bu tatile mi gidiyor ceza çekmeyemi. Eyyy akp senin adaletin batsın

Avatar
Sorumlu 2024-03-26 19:13:06

Öğretim , eğitimin önüne geçerse böyle egitilmemis velilerle öğretmenler ve idareciler çok karşı karşıya gelir,diye düşünüyorum...Geçenlerde bir okulumuzda da böyle hep birlikte bir ortak basın açıklaması yapmistiniz...Bu basın aciklamalarinin eylemciye yönelik bir caydırıcıligi olmazsa daha çok açıklamalar yapılır diye de düşünüyorum.

Avatar
heri 19 2024-03-27 07:45:40

Kusura bakmasınlar ama boş beyinli olunca sonuç kaçınılmaz oluyor.
Her yaşta eğitim şart.

Avatar
İSKİLİPLİ 2024-03-27 09:49:07

Ülkede adalet bitmiş neyin basın açıklaması...yapanın yanına kar kalıyor her şey