Öğretmenler odasında kameraya tepki

Çorum’da bir lisenin öğretmenler odasına taktırılan güvenlik kamerası tepkilere neden oldu.

23 Ekim 2023 Pazartesi 11:15
Öğretmenler odasında kameraya tepki

Çorum’da bir lisenin öğretmenler odasına taktırılan güvenlik kamerası tepkilere neden oldu.

Öğretmenlere mobbing uygulandığını savunan Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, okul önünde basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi.

Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, geçtiğimiz hafta içerisinde okul müdürünün öğretmenler odasına kamera yerleştirdiği bilgisini aldıklarını belirterek, sendika üyelerinin talepleri doğrultusunda beklediklerini söyledi.

ÖZEL YAŞAM ALANI

Cuma günü mesai bitimine kadar kameraların sökülmediğini ve öğretmenler odasında durduğunu gördüklerinin dile getiren Aydın, “Öğretmenler odası özel yaşam alanlarıdır. Öğretmenler odasına kamera yerleştirmek demek eğitim çalışanlarının, öğretmen arkadaşlarımızın dinlenme esnasında özel yaşamlarına müdahale etmektir. Bu durum mevzuat ilkelerine göre de, etik ilkelerine de göre de, mahkeme kararlarına da uyum göstermez. Türk Eğitim Sen olarak bu sürecin takipçisi olacağız. İlimiz yetkilileri ile de görüşerek gerekli soruşturmanın açılabilmesi içinde başvuruda bulunacağız” dedi.

MÜDÜR BEY NEYİ AMAÇLIYOR?

“Burada müdür bey neyi amaçlamak istemiştir” diye soran Aydın, “Okulda nasıl bir güvenlik eksikliği vardır da öğretmenler odasına kamera yerleştirerek güvenliği üst düzeye çıkarmak amacındadır. Muhtemelen sorulsa güvenlik tedbirleri amacıyla yaptığını iddia edecektir. Ama biliyoruz ki Milli Eğitim Bakanlığı bunun da çerçevesinin çizmiştir. Evet okullarımızda güvenlik tedbirleri ziyadesiyle alınmalıdır. Okullarda güvenlik tedbirleri önem arz etmektedir. Ama okul içerisinde hangi alanlarda kamera olup olmayacağını bakanlık belirlemiştir. Dolaysıyla spor salonlarına, yüzme havuzlarına, tuvaletlere, ibadethanelere nasıl ki kamera konamıyorsa öğretmenler odası da özel yaşam alanıdır. Ve buraya da kamera konulamaz” ifadelerini kullandı.
İHA

Son Güncelleme: 24.10.2023 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tepkilere mi neden oldu ??? 2023-10-28 23:58:22

5 kişi hepi topu laaa :))) adamlara gel yaa... gidin ders anlatın. Kapatın tüm sendikaları filan ne gerek var...

Avatar
Çorumlu 2023-10-23 12:09:23

Yine vıttırvızzık bir haber... Hangi okul, müdür kim vs vs vs. bunları yazamıyorsanız bu haberi de yapmayın abicim.

Avatar
Sorumlu 2023-10-23 11:46:09

Bu doğru bir yaklaşım değil.Sendikanin tepkisi doğru... Müdür ayrıdır,idareci ayrıdır...ismi verilmeyen lisedeki yöneticinin idareci değil müdür olduğunu düşünüyorum...Kendinide üzer,mesai arkadaşlarını da üzer...Eğitim,öğretimde etkili,yapıcı,yaratıcı ,geliştirici olmaz...Olan,öğrencilere olur...Yazık,yazık,yazık...

Misafir Avatar
Başöğretmen hayırdır 2023-10-23 19:34:25 @Sorumlu

Başöğretmen hayırdır? Belli ki orda ki müdür olacak zatın tanıdığı ya da ta kendisisin. Sendikalar öğretmenin hakkını aramak için vardır. Öğretmenler odası öğretmenlerin dinlenme sohbet etme odasıdır. Belli ki müdüre güvenmiyorlar ya da müdür güvenmiyor. Sonuçta bahsi geçen okul proje okulu kimin nasıl atandığını herkes iyi biliyor oralara. Belli ki senin de karnın bayağı ağrıyor. Soda iç geçer

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Başöğretmen 2023-10-23 12:32:06 @Sorumlu

SORUMLU BELLİKİ SORUNLUSUN sendikanın ilgileneceği bir konu değil.varsa mevzuata aykırı durum şikayet merci bellidir.basına müdür açıklama yapamayacağına göre asıl mobbing idareye yapılıyor.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Gözlemci 2023-10-23 12:32:23

Bu kamerayı oraya koyan müdürün belliki kendine güveni yok, okulda otoritesi sıfır olduğu anlaşılıyor. Korkutabilir, baskı yapabilir, fakat artık müdürlük yapamaz. Tabi müdürlükten kast; bir koltuğu doldurup, sağa sola emirler vermek değilse...

Misafir Avatar
Başöğretmen 2023-10-23 15:13:26 @Gözlemci

gözlemeci sen iki koyun versek güdemezsin bir okul müdürü hakkında nasıl gözlem yaptın tahsilin nedir merak konusu

Beğenmedim! (1)
Avatar
Çorumlu 2023-10-23 22:35:57

Sendikacıları hiç beğenmem, sendikanın bir işe yaradığına inanmam. Ama ilk defa bu konuda kendilerine katılıyorum. Müdür efrndi bırak bu işi yada milli egitimdekiler bu tiplere okul idare ettirmeyin.

Avatar
Sasirdik mi ? 2023-10-23 18:25:00

Proje okullarin torpil ile adam atarsaniz, milletvekili , il baskaninin yakinlarini okullara alirsaniz olacagi bu. Birilerine yaranmak icin yapiyordur mudur.

Avatar
Çapsız 2023-10-23 19:56:06

Proje okullarına müdürlerin , öğretmenlerin nasıl atandığını biliyoruz. O yüzden yadırgamamak lazım. Liyakatsiz adamlardan bu beklenir. Fazlasını beklemek boşuna

Avatar
Eğitimci 2023-10-23 23:11:37

O zaman müdürün odası na da bir kamera takılsın .Monitörde öğretmenler odasında
Olsun.Ne kadar garip geldi değilmi
O müdür acilen görevden alınmalı hiç etik ve bir şey yapmamış