Oğuz Adası hedefi bir kez daha teyit edildi

Hitit Üniversitesi tarafından yıllar önce başlayan “Oğuz Adası” projesiyle Çorum’un su sporları ve doğa turizminde merkez olması hedefi bir kez daha teyit edildi.

27 Aralık 2023 Çarşamba 13:30
Oğuz Adası hedefi bir kez daha teyit edildi

Hitit Üniversitesi tarafından yıllar önce başlayan “Oğuz Adası” projesiyle Çorum’un su sporları ve doğa turizminde merkez olması hedefi bir kez daha teyit edildi.

SOSYAL VE SPORTİF TESİSLER

Proje çerçevesinde Obruk Barajı kıyısında sosyal ve sportif tesislerin ile doğa turizmine yönelik çalışmaların hayata geçmesiyle birlikte bölge alternatif bir turizm merkezi haline getirilmesi ve ekonomik yönden dezavantajlı olan Obruk Barajı çevresinin ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor. Oğuz Adası projesinin Çorum’un başta turizm olmak üzere birçok alanda sahip olduğu potansiyeli de ortaya çıkaracak. 

UYGULAMALI DERSLER VE KAMP TURİZMİ

Spor Bilimleri Fakültesi “Beden Eğitimi” ve “Spor, Antrenörlük Eğitimi”, Spor Yöneticiliği” ve “Rekreasyon” bölümlerinin müfredatlarında yer alan yaz kampı, kampçılık ve doğa sporları derslerinin uygulamalarının Oğuzlar yerleşkesinde yapılması planlanırken, yerleşkede Spor Bilimleri Fakültesi bölüm derslerinin yanı sıra öğrencilere, üniversite personeli ve halka yönelik tematik çadır, doğa, beceri, yaz ve uyku kampları ile kano ve kürek sörfü gibi sosyal ve sportif etkinlikler düzenlenecek. 

AKADEMİK ETKİNLİKLER

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Otelcilik ve İkram Hizmetleri programının uygulama dersleri de Oğuz Adası’nda yapılacak. Oğuzlar Yerleşkesinde ayrıca ulusal ve uluslararası kongre, konferans, panel gibi bilimsel etkinliklerle, su sporlarına yönelik ulusal ve uluslararası organizasyonlar yapılması planlanıyor. Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, Obruk Baraj Gölü ekosistemi üzerine çalışmalar ise devam ediyor. 

VALİ, REKTÖR’LE İNCELEDİ

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Oğuz Adası’nda incelemelerde bulundu. Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, adanın mevcut durumu ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında Vali Dağlı’ya bilgi verdi. 

VALİ: OĞUZ ADASI GÜZEL PROJE

Oğuz Adası’nın güzel bir proje olduğunu belirten Vali Zülkif Dağlı, “Daha verimli hale getireceğiz burayı. Hem gençlerimiz, hemde su sporları alanında ihtisaslaşan öğrencilerimize burasını nasıl kazandırabiliriz. Bununla ilgili hem rektör hocam hem diğer paydaşlarımızla fikir yürütüyoruz. Hedefimiz burasının önümüzdeki yıl gençlerle dolan bir yer olması tüm çabamız bu” dedi.

Son Güncelleme: 29.12.2023 18:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Başkan 2023-12-27 14:13:41

Tabiki olur ama, önceki yapılanlar niye boş ve çürüyor

Avatar
masum 2023-12-27 17:44:54

Yav he he

Avatar
Oğuz 2023-12-27 13:43:33

Mustafa bey yaptığınız habere siz inanıyor musunuz Allah aşkına? Beş yıldır çivi çakılmayan ve her defasındada reklam yapılan bir yere döndü! Neredeydiniz koskoca beş yıldır diye sormazlar mı??!! Oyalama taktiklerine bizim karnımız tok….

Misafir Avatar
crm 2023-12-27 15:10:16 @Oğuz

bize afiyet olsun o zaman...

Beğenmedim! (1)
Avatar
Hasan 2023-12-28 08:35:52

Baraj suyuna girilmez.çeker.