Proje ofisi hazırladı, destek çıktı

Hitit Üniversitesi Proje Koordinasyon ve Yönlendirme Ofisi hazırladığı proje desteklenecek.

09 Ocak 2021 Cumartesi 00:08
Proje ofisi hazırladı, destek çıktı

Hitit Üniversitesi Proje Koordinasyon ve Yönlendirme Ofisi’nin, kız öğrencilerin mühendislik alanlarına yönlendirilmelerini sağlamaya yönelik hazırladığı projenin, Erasmus+Gençlik Diyaloğu kapsamında destekleneceği bildirildi.

Yapılan açıklamaya göre, Üniversite Proje Koordinasyon ve Yönlendirme Ofisi yürütücülüğünde, OSTİM Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi Araştırma Geliştirme Eğitim Kalkınma ve Dayanışma Vakfı, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, “Kızlar için STEM (Bilim Teknoloji Mühendislik ve Matematik)” projesi hazırlandı.

Erasmus+Gençlik Diyaloğu kapsamında, 44 proje arasından seçilerek desteklenmeye hak kazanan söz konusu proje kapsamında, kız öğrencilerin STEM alanlarına karşı önyargılarının kırılması, bu alanlara yönelik tercih aşamasında karşılaştıkları problemlerin belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması planlanıyor.

Kadınların, STEM alanlarında iş gücüne katılımı ile kalkınmada önemli bir rol üstlenmelerinin önünün açılmasının hedeflendiği proje kapsamında, 28 Haziran-2 Temmuz 2021 tarihlerinde 120 kişinin katılacağı “Kızlar için STEM” zirvesi yapılacak. Alanında uzman kişiler ve gençler tarafından, “STEM alanında cinsiyet eşitsizliği: Problemler ve Çözüm Önerileri” raporu hazırlanarak, Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü olan 11 Şubat 2022’de, Ankara’da bir lansman eşliğinde kanun yapıcılara sunulacak.

Son Güncelleme: 09.01.2021 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.