Rehberlik yönetmeliği yargıya taşındı

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, okullarda rehberlik yönetmeliğini yargıya taşıdıklarını açıkladı.

14 Kasım 2017 Salı 22:58
Rehberlik yönetmeliği yargıya taşındı

Kamu Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, okullarda rehberlik yönetmeliğini yargıya taşıdıklarını açıkladı.

Yönetmeliğin detayları hakkında bilgi veren Aydın, yaptığı açıklamada özetle, “Yayınlanan saçma sapan yönetmeliğin engellenmesi için aylardır birlikte mücadele ettik. Bakan dahil tüm yetkililere sesinizi duyurmak için Türk Eğitim Sen olarak büyük gayret sarf ettik. Tüm bunlara rağmen kendini her şeyin üstünde gören, her şeyi iyi bildiğini zanneden, aslında akıl tutulması yaşayan bürokratik anlayış sahiplerinin mantığını değiştiremedik. Rehberliğin asıl fonksiyonundan hiç haberdar olamayan şartlanmış kafalar, dedikoduları asıl alarak bu anlamsız yönetmeliği inatla yayınlattılar.

Rehberlik öğretmenliğinin temel özelliklerini göz ardı ederek yapılan bu değişiklikler, okul iklimini ve rehberlik hizmeti veren öğretmenleri olumsuz etkileyecektir. Bu yönüyle de söz konusu düzenlemeler hukuka aykırıdır. Rehber öğretmenlerin nöbet sorunun yanı sıra psikolojik danışman hüviyetinin, eleman derecesine düşürülerek açık bir hakaret ve değersizleştirme ile karşı karşıya kaldığını da özellikle belirtmek isteriz.

Türk Eğitim Sen olarak, hakkaniyet, ve hukuk devleti anlayışı gereği yönetmelikte bulunan ilgili hükümlerin iptal edilmesi suretiyle mağduriyetlerin önlenmesi için sendikamızca Danıştay’da iptal davası açılmıştır.” dedi.

Son Güncelleme: 14.11.2017 23:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165