Sempozyum çalışmaları başladı

Hitit Üniversitesi tarafından 13-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Osmancık ve Çorum Hitit Üniversitesinde düzenlenecek olan “Uluslararası Nehrin Piri Koyunbaba Sempozyumu” çalışmaları başladı.

19 Şubat 2016 Cuma 17:53
Sempozyum çalışmaları başladı

Hitit
  Üniversitesi tarafından 13-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Osmancık ve Çorum Hitit Üniversitesinde düzenlenecek olan “Uluslararası Nehrin Piri Koyunbaba Sempozyumu” çalışmaları başladı.

Yapılan açıklamaya göre, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak  Uluslararası Koyunbaba Sempozyumu hakkında Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ile görüştüler. Görüşmeye Osmancık Kültür, Turizm ve  Tanıtma Derneği Başkanı Sakin Karakaş katıldı.

Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu,      tarihi ve kültürel olarak önemli bir yer edinmesi hem de Osmancık merkez olmak üzere faaliyetlerini sürdürmüş olması bakımından bizim için oldukça değerli olan Koyunbaba ile ilgili uluslararası büyük bir projenin gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’a teşekkür etti.


Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, sadece Osmancık’ın değil Türk-İslam dünyası açısından  da önemli bir değer olan Koyunbaba’nın böylesi büyük bir projeyle gündeme gelecek olmasından memnun olduklarını ifade etti. Karataş, bu projenin gerçekleşmesi noktasında üzerlerine düşen maddi, manevi bütün katkıları sağlamaya hazır olduklarını ifade ederek Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık,Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Tolga Çırak’a teşekkür etti.


Yapılan görüşmeler hakkında bir açıklama yapan SBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, 13. yy’da Mevlana Türk-İslam dünyasında nasıl birlik, bütünlüğü insan sevgisi ve ilahi aşkı temsil ediyorsa, 15.yy’da da Koyunbaba da aynı misyonun temsilcisidir dedi. Yrd. Doç. Dr. Işık, Koyunbaba’nın Osmancık’tan yaktığı gönül meşalesinin hemen hemen İmparatorluk sınırları kadar geniş bir  coğrafyaya ulaşarak insanları huzura kavuşturduğunu belirtti. Bugün Makedonya’dan Arnavutluk, Romanya, Bosna’ya kadar bütün Balkanlara ve Anadolu’nun hemen hemen büyük bir bölümüne halifeleri ve dervişleriyle ulaşmış bir irşad pirine yakışan uluslararası büyük bir sempozyum hazırlığında olduklarını ifade etti.


Yrd. Doç. Dr. Işık, sempozyum ile Koyunbaba kültü, yaşam felsefesi, inanç ve zihin dünyasını ortaya koyma, onun aracılığı ile gönül coğrafyamızla olan tarihi bağlarımızı yeniden canlandırmak birlik, bütünlük ve kardeşliğimizin mayası olan Koyunbaba değerlerini günümüze taşımak ve yarınlara aktarmak amacında olduklarını belirtti. Projeyi heyecanla karşılayan ve her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu’na, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’a teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 19.02.2016 17:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165