Türk Eğitim-Sen’den teklif

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Çorum’da en az bir okula 100. Yıl Cumhuriyet İlkokulu/ortaokulu/Lisesi ismi verilmesini teklif etti.

04 Kasım 2023 Cumartesi 14:16
Türk Eğitim-Sen’den teklif

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Çorum’da en az bir okula 100. Yıl Cumhuriyet İlkokulu/ortaokulu/Lisesi ismi verilmesini teklif etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen resmi yazıda, “Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinin Ad verme yetkisi başlıklı 15/1.maddesinde “Kurumlara adlar; a) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarına il millî eğitim komisyonu kararına dayalı olarak valilikçe, b) Diğer kurumlara ise il millî eğitim komisyonu kararına dayalı olarak valilik teklifi üzerine Bakanlıkça, verilir.” denildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, “Bilindiği üzere, büyük bir gurur ve sevinçle kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde, ilimizde yeni açılan en az bir okulumuza “100. Yıl Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu/Lisesi/….” ismi verilmesi Cumhuriyetimizin ikinci asrına çok yakışacaktır. Yukarıda anılan hüküm uyarınca valiliğinizce ilimizde yeni açılacak okullardan en az birine “100. Yıl Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu/Lisesi/…”isminin verilmesi için il millî eğitim komisyonu kurulması ve valilik tekliflerinin yapılması hususunda; Bilgilerinizi ve gereğini arz ederiz.”ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Boş başkan olmak bunu gerektirir 2023-11-04 19:02:05

Sendika üyeleri ile alakalı hiç bir faydası/düşüncesi/çabası/ fikri olmayan anca siyasilerin peşinde koşan, onlara çalışan bir adam çıkmış popülist laflar ile konuşuyor. Bu adamdan başka ne beklenir.

Avatar
Kesinlikle 2023-11-04 14:28:24

Kesinlikle katiliyorum. Mesela Hayrettin Karaman ismi degistirilmeli. Corum'a hicbir faydasi olmayan birisi kendisi sonucta.

Avatar
Hayret :) 2023-11-04 21:35:46

Bu sefer parmak sallayan foto kullanmamışlar :D

Avatar
General 2023-11-05 15:48:48

Şunun sendika başkanı olduğu yerde her şey olur.

Avatar
Vatandaş 2023-11-05 22:13:50

Sizin cumhuriyetle falan ilginiz kaldimi gidin İskilip li atifin mezarına yada bohcalı gibi Arap sevicisi olun