‘Uçur Hayallerini Projesi’ne’ HİTÜ katkısı

Uçur Hayallerini Projesi'nin bu ay konuğu Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Rukiye Öztürk Mert oldu.

11 Ocak 2021 Pazartesi 14:06
‘Uçur Hayallerini Projesi’ne’ HİTÜ katkısı

Kuruculuğunu Çorum Şehit Osman Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yaptığı “Uçur Hayallerini” eTwinning projesinde aylık düzenlenen uzman günü seminerlerine devam ediliyor.

Her ay planda belirlenen konuya göre alanında uzman kişiler tarafından proje ortağı öğretmen ve öğrencilere seminer veriliyor. Projenin Ocak ayı etkinliklerinde origami çalışmaları yer aldığı için buna yönelik etkinlikler yapılıyor. 
Projenin bu ay konuğu Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Rukiye Öztürk Mert oldu.
Proje ortaklarına “Origami ile Kağıt Neler Öğretebilir?” konulu sunumda bulundu. Çevrimiçi gerçekleşen programda origaminin tarihinden ve geçmişten günümüze gelişiminden bahsedildi. Bunun dışında origaminin günlük yaşamda kullanım alanları ile farklı bilimlerde ne şekilde fayda sağladığından bahsedildi.

Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği oturum içerisinde bir de etkinlik yapıldı. Origami yardımı ile evde atık şekilde olan kağıt; kitap, gazete ya da dergilerden evde kullanılabilecek birer objeye dönüştürme etkinliği yapıldı. Öğrenciler bu sayede üretim yapabilme cesareti kazandı.

Projenin oluşturulan karma ülke takımları ile Ocak ayı içerisinde origami etkinliklerine devam edileceğini belirten projenin İl Koordinatörü Çorum Şehit Osman Arslan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik öğretmeni Çağlar Aktürk, zaman ayırıp projeye katılan Dr. Öğretim Üyesi Rukiye Öztürk Mert’e katkılarından dolayı teşekkür etti.

Son Güncelleme: 11.01.2021 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.