Üniversiteden istihdama yönelik AB Projesi

Hitit Üniversitesi tarafından istihdama yönelik yeni bir Avrupa Birliği projesi daha hayata geçiriliyor.

19 Ekim 2023 Perşembe 21:19
Üniversiteden istihdama yönelik AB Projesi

Hitit Üniversitesi tarafından istihdama yönelik yeni bir Avrupa Birliği projesi daha hayata geçiriliyor.

“İstihdama Dayalı Mesleki Eğitime Yenilikçi Yaklaşım” projesi ile işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda “Ne eğitimde Ne istihdamda” olan gençlerin istihdamındaki artışa katkıda bulunulması hedefleniyor.

Hitit Üniversitesi tarafından yürütülen projenin açılış ve tanıtım toplantısı Meslek Yüksekokulları Kampüsü Ethem Erkoç Konferans Salonunda yapıldı.

Açılış programına Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Maraşlıoğlu, Çorum İŞKUR İl Müdürü Levent Tuzcu, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Hüseyin Öztürk, Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ceyhan Baran, Anadolu Mesleki Eğitim ve İş Geliştirme Derneği Başkanı Seyfettin Zengin, kamu-kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve projeye ilgi duyan gençler katıldı.

Açılış ve tanıtım toplantısı Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Doğan Demirci tarafından yapılan proje tanıtım sunumu ile başladı. Tanıtım sunumunda ilk olarak projeye ilişkin genel bilgilere yer verildikten sonra projenin amaçları, hedef kitlesi, nihai yararlanıcıları ve proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında geniş bilgiler katılımcılara aktarıldı.

Proje tanıtım sunumunun ardından konuşan Anadolu Mesleki Eğitim ve İş Geliştirme Derneği Başkanı Seyfettin Zengin, istihdama katkı sağlayacak olan bu projede ortak olarak yer almaktan dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirdi. Ayrıca bundan sonrada benzer projelerde yer alarak ilimize ve bölgemize katkı vermeye devam etmek istediklerini belirtti.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nurcan Baykam ise üniversite olarak ulusal ve uluslararası projeler üretmekten ötürü duydukları memnuniyeti ifade etti. Prof. Dr. Baykam, üniversite olarak her zaman benzer projeler yapmaya ve üretilecek tüm projelere destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Toplantıda son olarak söz alan Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, projenin şehrin gelişen ve gün geçtikçe daha da güçlenen sanayisine önemli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti. Ulusal ve uluslararası projelerin önemini vurgulayan Aşgın, belediye olarak bu tarz projelere daima destek vereceklerini söyleyerek projenin şehrimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Aşgın, konuşmalarını projenin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek tamamladı.

Son Güncelleme: 20.10.2023 13:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corum 19 2023-10-22 10:24:18

Ab ye sovuyon proje diyon hamaseti birakip liyakat modern egitim uluslararasi kafada ogrenci yetistirme hukukun ustunlugu adalet sosyal devlet nerden buldun esitlik vs olmadan nereye variyorsun millet ay sonunu getiremiyor devlet kesesinden para ulufe makam dagitiyorsun yok veterinerlik acilsin senin hangi veterinerin is buluyor birbirine bos hamaset propagandasi verdigin diplomqnin kapikulenin otesi de gecerliligi yok

Avatar
üniversite adayı 2023-10-20 13:37:36

Yöremizde neden veteriner bölümü açılmaz. Bölüm sekretaryası mevcut, hocaların bir kısmı mevcut veteriner bölümü neden açılmıyor bekliyoruz. Sayın vekillerimiz, Sayın il ve okul yöneticileri lütfen SU ÜRÜNLERİ VE VETERİNER BÖLÜMÜ AÇILMALIDIR.

Avatar
Doğrucu 2023-10-20 21:57:31

InşaAllah faydalı olur, diğerlerine benzemez. Bu ülkede yıllardır belediyeler, meslek odaları, üniversiteler meslek edindirme projeleri hazırlarlar, nedense hemen hepsi de AB bütçeli, yanı AB den hibe edilen paralarla yürütülür ve proje uygulayıcıları da para alır, hem de hatırı sayılır miktarlarda. Bu işi komisyon karşılığı yapan aracı kurumlar olduğu gibi projecilikte uzmanlaşmış kamu görevlileri vardır. Bunlar proje hazırlarlar, takip ederler,kabul ettirirler. Elbette her işin bir bedeli vardır. Yani ortaya konan amaç, birilerine menfeat sağlamak için araç hâline gelir. InşaAllah bu öyle bir proje değildir. Ha bu arada AB ,bize yatırımlar için vermesi gereken, yani halkımızın hakkı olan hibe paralarını böyle işlere vermeyi de çok sever.

Avatar
Corum 18 2023-10-22 10:18:21

Ortada ciddi birsey yok millet acindan oluyor