Üniversiteler sahiplendi, ya Hitit?

Hitit Üniversitesi'nden 5 bilim insanı Dünya’da En Etkili Bilim İnsanları-2022 listesine girdi. Diğer üniversitelerde bu başarının yansımaları oldu. Ya Hitit?

20 Ekim 2022 Perşembe 00:24
Üniversiteler sahiplendi, ya Hitit?

MUSTAFA DEMİRER/HABER YORUM

Prof. Dr. John P. A. Ioannidis tarafından yaklaşık 7 milyon bilim insanının kariyer performansı SCOPUS veri tabanı kullanılarak ilk yüzde 2'lik dilime giren yaklaşık 196 bin bilim insanının yer aldığı liste geçtiğimiz hafta yayınlandı.

Bilim insanlarının kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alınarak oluşturulan sıralamada, 195 bin 605 bilim insanı içerisinde Türkiye'den 897 akademisyen listeye girebildi.

Hitit Üniversitesi’nden de Prof. Dr. Vedat Deniz, Prof. Dr. Bülent Kabak, Prof. Dr. Dilber Esra Yıldız, Doç. Dr. Akif Akgül ve Doç. Dr. Seyfi Şevik olmak üzere 5 Öğretim Üyesi, Dünya’da En Etkili Bilim İnsanları-2022 listesine girmeyi başardı.

BİRÇOK ÜNİVERSİTE SAHİPLENDİ

Türkiye’nin özel, vakıf ve devlet istisnasız birçok üniversitesinin yönetimi, hatta bizzat rektörü, Dünya’da En Etkili Bilim İnsanları-2022 listesine girilmesini önemli bir başarı olarak gördü. Bilim insanlarını kurumsal mecralarında, yaygın basının yazılı, internet ve görsel alanlarında duyurarak sahiplendi.

TALTİF EDENLER, DESTEK SÖZÜ VERENLER

Bazı üniversitelerin rektörleri de, toplantılar yaparak veya listeye giren öğretim üyelerini taltif ederek konuyu önemsediklerinin mesajını verdi, diğer taraftan bu örnek üzerinden desteklerini artırma sözü vererek akademisyenlerinin tamamını motive etmeye çalıştı.

DESTEK VE MOTİVASYON

Dikkat çeken mevzu, Hitit Üniversitesi, bu yıl da ‘Dünya’da En Etkili Bilim İnsanları-2022 listesine’ giren akademisyenlerine kurumsal web sitelerinde yer bile vermedi. Yerelde haber ajanslarına bilgi paylaşımında bulunmadı.

ELBETTE ÖVÜNÜLESİ BİR BAŞARI

Dünya listesine girmek elbette her üniversite için övünülesi bir başarı. Hitit Üniversitesi’nin dünya listesine giren akademisyenleri ile övünmesi, bu başarıyı da kamuoyu ile paylaşması beklenirdi. Ancak böyle bir açıklama veya duyuruya şahit olmadık. Oysa böylesi başarılar ne kadar önemsenir ve teşvik edilirse muhakkak diğer akademisyenler için de motivasyon unsuru olacaktır. Malumun ilamı olan bu hususlarda Hitit Üniversitesi’nin tavrı ve ne yaptığını da merak etmiyor değiliz.

Son Güncelleme: 20.10.2022 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ha ha 2022-10-20 11:23:36

çünkü onun cemaatten değiller

Misafir Avatar
eşofmanlı şevket hoca 2022-10-20 12:59:00 @ha ha

Torpil yaptırıp hacca görevli hacca gideceksin(kendi paranla gidersen olmaz)gelince sakalı koyuvereceksin,senden daha iyi olan aynı alanda birisine para karşılığında makalelerini yaptırıp kendi adını yazacaksın,jürideki hocaları(cemaatcilikten,ülkücülükten,solculuktan,hemşericilikten)ayarlamak için cemaatin veya onun bunun kapısına dayanacaksın ki hacı muradın ferrari olsun.

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
Sokaktaki cahil vatandaş 2022-10-20 11:48:33 @ha ha

Cemaat camide olur.Üniversitede ilim bilim yuvasında cemaatin ne işi olur.Çocuklarımızı ona buna bağımlı kişilik özelliği olarak yetiştirip şuna buna ömür boyu biat edecekse bırak okumasın Cahil kalsın.En azından içinde iman,Allah korkusu, vatan millet sevgisi olur.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Niyemi 2022-10-20 13:11:11

Çünkü onlar liyakati çalışanı sevmez. Onların cemaati daha önemli. Bilimden ne anlarlar. Particilik cemaat adam kayırma. 4 senedir Çorum'a ne faydaları oldu. Skilerden 3-5 hoca gerçek anlamda çalışıyor akademik bilim üretiyor onlarında kıymeti yok maalesef

Avatar
Mehmet 2022-10-20 15:09:51

Hitit üniversitesinde başarı taktir edilmez. Başarıya karşı sessiz bile kalınmaz. Başarı kötülenir. Hitit üniversitesinde çalıştığım için iyi bilirim.

Avatar
ÇORUMLU 2022-10-21 08:54:53

Tam bir vizyonsuzluk..Üniversitesindeki başarıya sahip çıkmayan, desteklemeyen bir rektörün üniversiteye bir katkısının olacağını zannetmiyorum... Çorumdaki makamlar staj yeri değil... Bir makama gelen insanlar tüm gayretleriyle işlerine sarılmalı, güzel bir farklılık oluşturmaya çalışmalıdırlar... Makama gelen hiç bir şey yapmayın olağan rutin işlerin yürütülmesini sağlıyor...

Avatar
Ahmet Yılmaz 2022-10-21 07:55:53

Hitit'in başında çarşı pazar gezip vakit geçiren bilimden, bilim insanından ve bu tür bilim insanları için kıymetli olan haberlere ilgisiz olan bir kişi var. Bu yüzden bunların onların nezdinde bir kıymeti yok zira kendisinin zaten doğru düzgün yayını ve atıfları olmayan bir kişi. Cevahir kadrini cevher furuşan olmayan bilmezi boşuna dememişler.

Avatar
Ali Osman ULUSOY 2022-10-20 22:03:40

Yahu niye taktınız bu hitit üniversitesine bu kadar? Rektörünün bile Numan Kurtulmuş bey'in öğrencisi olma dışında bir vasfı mı var? Kampüs 45 senedir (latife yaptım) daha bitecek. Barajı kaldırmasalardı bu sene bir sürü bölüm boş çekecekti. Biraz oralara mı takılsak? Akademik başarı umrumuzda değil liyakat umrumuzda :) Ne hallere düştük ya rabbi.

Avatar
Liyakatsız 2022-10-26 09:18:46

Hitit üniversitesinin Atama şartlarını sağlayamayan ama rektör olarak atanan birinden liyakat beklenemez.