Yeni dış ticaret elçilerimiz geliyor

Hitit Üniversitesi, OKA ve Çorum TSO işbirliği ile “Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı” hayata geçiriliyor.

06 Ekim 2023 Cuma 19:37
Yeni dış ticaret elçilerimiz geliyor

Hitit Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Çorum Ticaret ve Sanayi odası “Yabancı Uyruklu Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitim Programı” hayata geçiriliyor.

PROTOKOL İMZALANDI

Programa ilişkin işbirliği protokolü Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal tarafından Rektörlük Senato Salonu’nda imzalandı.

Eğitim programıyla hem uluslararası öğrencilerin dış ticaret alanında eğitimi hem de eğitim sonrası kursiyerler ile işletmeler arasında köprü kurulması hedefleniyor.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ DIŞ TİCARET ELÇİLERİ OLACAK’

İmza töreninde konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversite-sanayi iş birliğini, sektör işbirliğini daha verimli bir noktaya daha taşımak adına bir araya gelindiğini ifade etti.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ 1300’Ü AŞTI

Hitit Üniversitesi’nin 2023 yılı itibariyle 1300’ü aşkın uluslararası öğrencisi bulunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Öztürk, “Öğrencilerimizi ülkemize çok büyük katkıları olan firmalarımızın verimliliğini, performansını ve etkinliğini artıracak bir boyutta ticaret elçileri olarak aramıza katmak, Çorum’un özel alanlarıyla bir araya gelerek hem sanayi ortamında hem de entelektüel ortam itibari ile şehrimizin geleceğini, refah düzeyini artıracak imkânları bir araya getirmek adına güzel bir çalışma arifesindeyiz.” dedi.

Yapılan işbirliğinin çok özel olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Öztürk, şöyle devam etti:

“İş birliklerimiz çok üst düzey. Bütün oda başkanlarımız, bütün ilgili yerel yönetimler ve tabi ki kamu kurumlarımız itibari ile özel ve önemli bir ahenk var. Bunun neticelerinden birini de inşallah bu eğitim sonrası yetiştireceğimiz öğrenciler üzerinden almaya başlayacağız. Katkıları olan değerli başkanlarıma, değerli kamu kurumlarımıza teşekkür ediyorum."

GENÇ İSTİHDAMINA KATKI

OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin de, “OKA Katma Değerli Üretim ve İhracatın Geliştirilmesi Sonuç Odaklı Programı ve Kalkınma Ajansları Genç İstihdamı temasında gerçekleştirilecek bu faaliyet ile Çorum’un dış ticaret elçilerinin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ VE SEKTÖR EŞLEŞTİRMESİ

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise Çorum’un dış ticaret belgelerinin hazırlanması ve ürünlere yönelik pazar ve potansiyel müşteri araştırması konularında ilerleme kaydettiğini, dış ticaret hedef pazarda daha iyi ilişkiler kurmaya yönelik yetişecek ticaret elçilerinin Çorum işletmelerine faydalı olacağını belirtti. Eğitim alan öğrenciler ile sektör eşleştirmelerine katkı sağlayacaklarını ifade etti.

KİMLER KATILDI?

İmza törenine Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zübeyir Tuncel, ilgili akademisyenler ve kamu kurum temsilcileri katıldı.

Son Güncelleme: 06.10.2023 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Maalesef Personel 2023-10-06 19:52:36

Hepsine eyvAllah. Ama ... olacak şahıs yabancı uyruklu sayısında oynama yapıyor. Adamlar oturum alabilmek için kayıtlı gösteriliyor. Üniversiteye gidin 100 kişiyi geçmez yabancı uyruklu sayısı. Kalanı şehir dışında çalışıyor hep. Okula geldikleri yok. O şahıs da bunu çok iyi biliyor.

Avatar
Günay can 2023-10-06 20:26:25

Mehmet tekdaş beyin ne işi var orada ki

Avatar
Hulusi 2023-10-07 04:35:06

Sıkışık mı oturmuş gibi görünüyorlar