Zorlu eğitim

Çorum İHH Arama Kurtarma ekibi üç gün süren Bölgesel Doğada Arama Kurtarma Eğitimi düzenledi.

11 Ekim 2019 Cuma 00:21
Zorlu eğitim

Çorum İHH Arama Kurtarma ekibinin üç gün süren Bölgesel Doğada Arama Kurtarma (DAK) eğitimi, Çorum’un Çakırköy mevkiinde gerçekleştirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma ekibinin Doğada Arama ve Kurtarma (DAK) Temel Eğitim Programı 1. Modül ve 2. Modül Kursu’nun Çorum bölümü tamamlandı. Afet ve savaş bölgelerinde yardım çalışmaları yürüten İHH’nın arama kurtarma ekiplerine, çetin koşullarda eğitimler verildi.

Gönüllülere, zor şartlarda hayata tutunabilmek için ip bağlamaktan çadır kurmaya, tehlikeli yollarda saatlerce yürümekten,sarp kayalıklardan ip yardımıyla düzlüğe inmeye kadar tüm eğitimler verildi. Eğitime 3 ilden, 35 gönüllü ve 3 eğitmen katıldı.

İLERİ SEVİYE EĞİTİM

İHH Başkanı Selim Özkabakçı, yaptığı açıklamada şu bilgileri verildi;

“Arama Kurtarma birimi olarak eğitimlerimizde İNSARAG Eksenli kendi yazdığımız modülü uyguluyoruz. Bu eğitimleri de kendi yetiştirdiğimiz eğitmenlerimizle gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız eğitimlerin ileri seviyeleri de olacak. Eğitimlerimiz tüm hızıyla devam edecektir.

ÇORUM’DAN ARAMIZA KATILABİLİRSİNİZ

Çorum’dan Arama Kurtarma Gönüllüsü olarak aramıza katılmak isteyen tüm kardeşlerimizi Çorum İHH vakfımıza davet ediyoruz (0364 224 26 20). Çorum İHH Olarak hedefimiz ilk etapta Çorum’da 100 gönüllümüze eğitimlerini tamamlatıp sahada görev alabilecek duruma getirmektir. Şu ana kadar otuz gönüllümüz temel eğitimleri alarak sahada görev yapabilecek seviyeye ulaştılar.

AMAÇ VE HEDEFLER

Acil Yardım çalışma alanını bütün yönleriyle değerlendirebilen, takım arkadaşlarıyla aynı operasyonel dil kullanabilen, beden ve ruh sağlığına dikkat eden, saha operasyonlarında mevcut hiyerarşi ve disipline uyum sağlayan, günlük hayatta aldığı eğitimlerin sorumluluğunun farkında olan,  sahip olduğu alan bilgilerini farklı çalışma ortamlarında kullanabilen, ahlaki erdemler konusunda, topluma rehberlik edebilecek donanıma sahip, afetler ve müdahale konusunda sürekli kendini geliştirme isteği bulunan, edindiği bilgi ve becerileri muhatabının düzeyine uygun tarzda etkili bir yazılı ve sözlü aktarım becerisine sahip İHH Acil Yardım gönüllüleri yetiştirmektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.