Aşgın, ‘hayırlı olsun’ diyerek duyurdu

Çorum Belediyesi'nin Güneş Enerjisi Santrali kurulumu gerçekleşti.

11 Kasım 2022 Cuma 18:41
Aşgın, ‘hayırlı olsun’ diyerek duyurdu

Çorum Belediyesi Rüzgar Enerji Santrali ve Biyokütle Enerji Tesisi’nden sonra Güneş Enerjisi Santrali yatırımını gerçekleştirdi.
Merkeze bağlı Eskice köyünde Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulumu tamamlandı.

YILLIK 500 KW ENERJİ ÜRETECEK

11 milyon 518 bin 459 lira yaklaşık maliyetle ihale edilen GES yatırımının bir yılda yaklaşık 500 KW kurulu güçle enerji üretmesi hedefleniyor. Söz konusu üretimin yaklaşık rakamsal miktarının 2.5-3 milyon lira olacağı ifade ediliyor.

GES HAYIRLI OLSUN

Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Yenilenebilir enerji kaynaklarımızdan elektrik enerjisi üretiyoruz. Rüzgar Enerjisi Santrali ve Biyokütle Enerji Tesisi’nden sonra Güneş Enerjisi Santralimizi de hizmete sunuyoruz. Hedefimiz, yenilenebilir enerji kaynaklarımızla tükettiğimizden fazla elektrik enerjisi üretmek. GES hayırlı olsun.”ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 12.11.2022 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kenan 2022-11-11 19:00:49

Kapalı spor salonu, stadyum, Kapalı pazar çatı üstleri tümden ayrıca sokak lambaları ile otobüs durakları üst kısımları tümden panel döşenmelidir.

Avatar
Yorumcu 2022-11-11 20:49:31

Bu daha başlangıç inşAllah 20 yıl sonra otomobillerimiz de güneş enercili olacak yeni belediyemizin çatısınada döşenebilir pekala.neden olmasın