Bakan’dan yaz saati açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaz saati uygulamasına ilişkin açıklama yaptı.

27 Ekim 2019 Pazar 12:55
Bakan’dan yaz saati açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez konuk olduğun televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kalıcı yaz saati uygulaması ile ilgili sorulan soruya da yanıt veren Dönmez, "Türkiye bu uygulama ile yıllık 1 milyar TL civarında tasarruf etti. AB de geçtiğimiz aylarda bir karar aldı ve üye ülkelerin artık tek saate geçme yönünde bir tavsiye kararı aldı." dedi.
Ayrıca yaz saati uygulamasıyla ilgili de konuşan Dönmez, "Türkiye bu uygulama ile yıllık 1 milyar TL civarında tasarruf etti" dedi.
Maliyet, sondaj derinliği ve operasyonun süresine bağlı değişiyor. Gazı 
SÜREKLİ YAZ SAATİ UYGULAMASI
(Sürekli yaz saati uygulaması) 2016'da tek saat uygulamasına geçme kararı almıştık. Epey eleştiri konusu olmuştu. Bununla ilgili biz o dönem teknik çalışma da yaptırmıştık. Yıllık 1 milyar TL civarında tasarruf etti Türkiye bu uygulama ile.
AB de geçtiğimiz aylarda bir karar aldı ve üye ülkelerin artık tek saate geçme yönünde bir tavsiye kararı aldı.

 

Son Güncelleme: 27.10.2019 23:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.