Çorum rekor kırdı, Ceylan müteşekkir

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum'un bu yıl hububat üretiminde rekor kırdığını belirterek, çiftçiye teşekkür etti.

18 Temmuz 2022 Pazartesi 14:53
Çorum rekor kırdı, Ceylan müteşekkir

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK ve TBMM Tarım ve Orman Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum'un bu yıl hububat üretiminde rekor kırdığını ve Çorum üreticisinin işini layıkıyla yaptığını söyledi.

Alınan verilere göre; şu ana kadar hububat üretiminde rekor bir yıl yaşadıklarını dile getiren Milletvekili Ceylan, "Bu artış büyük ölçüde iklim koşullarına bağlı, ayrıca üreticimizin işini severek yapması, bilinçli tarım ve kaliteli tohum kullanması başarının en büyük nedenlerinden birisidir" dedi.

ÜRETİMDE ALTIN YILLAR

Hububat hasadında yarıya yaklaşıldığı hatırlatan Milletvekili Ceylan, “Üretici anlamında mutlu bir yıl yaşıyoruz. Ayrıca fiyatlarında olumlu seyretmesi üreticimizin yüzünü güldürüyor, milletvekiliniz olarak ben kurumlarla, odalarla ve birliklerle yakın çalışıyorum. Tarım İl Müdürlüğü'nün hasat esnasında biçerdöverlerin kontrolünü sık sık yaptığını biliyoruz, bir avuç arpa ve buğday zayiatına tahammülümüz yoktur. Bu kayıpların önüne geçerek ilimize ve ülkemiz milli ekonomisine katkı sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

GIDA İSRAFINA DİKKAT ÇEKTİ

Hükümetin birinci önceliğinin gıda israfıyla mücadele olduğuna işaret eden Milletvekili Ceylan, “Çorum çiftçisi bin bir zahmetle ürettiği ürünü kayıpsız ve deposuna getirmek istiyor bu da çiftçimizin en doğal hakkı bunu sağlamak için sürekli takip ediyorum" şeklinde konuştu.

CEYLAN ÇİFTÇİLERE MÜTEŞEKKİR

Çorum üreticisi ile gurur duyduklarını belirten Milletvekili Ceylan, "İl ve ilçelerimizde çiftçilerimiz arpa ve buğdaylarda veriminin 400-900 kilo arasında olduğunu takip ediyorum. Bu rakamlar ilimiz için uzun yılların rekoru niteliğindedir, üreticilerimizle ne kadar gurur duysak azdır, dün olduğu gibi bugün de yarın da üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz burada tüm üreticilerimizin hasat ve bayramını kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 18.07.2022 15:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kadir 2022-07-18 20:02:57

Çiftçi de size teşekkür ediyor başkan, Dünyanın en ucuz Mozutu ve gübresi bizde

Avatar
Batandaş 2022-07-19 07:09:43

İhracatta rekor, hububatta rekor ama her şeye hergün zam artık millet yemiyor sayın ceylan. o gün gelecek sandık gelecek. Öyle yok ben iktidarınız sayesinde devletten bir kuruş destek alamazken sayenizde yalandan ak partili görünen ne yavşaklar neler aldılar sayenizde

Avatar
Çorumlu 2022-07-19 16:30:54

Kurbanı Çorum Elvançelebi köyünde kestim Osman amca 120 dönem tarlayı ekemedim bıraktım diyor gübre ve mazottan dolayı. Geçen sene kurak bu senede maaşAllah yağmur yağdı bereketli oldu ama çiftçilikten ekmek yiyen büyüklerimizden kime sorduysam ekemedim bıraktım diyor mazot gübre pahalı kim doğru söylüyor. Ekmek çorumda 3,5 lira olacak diyor bu gidişle epey fiyat artacak

Avatar
İskilip 2022-07-20 12:32:46

Başarılı İskilip Tarım Md nü görevden alıp, ilçesindeki özel İdare işletmesinde devleti binlerce lira zarar ettiren fırıldakla mı Çorum Tarımı sahlanacak? Çok beklersin AsC, senin başınida yer bilesin.