Çorum Şeker’den 100 milyonluk yeni yatırım

Çorum Şeker Fabrikası’nda modernizasyon, enerji tasarrufu, çevre düzenlemesi gibi alanlarda 100 milyonluk yeni yatırım kararı aldı.

25 Kasım 2019 Pazartesi 15:39
Çorum Şeker’den 100 milyonluk yeni yatırım

Çorum Şeker Fabrikası’nda modernizasyon, enerji tasarrufu, çevre düzenlemesi gibi alanlarda 100 milyonluk yeni yatırım kararı aldı.

Çorum Şeker Fabrikası’nda üretim devam ederken, çifti ve nakliyecilerin 550 bin ton pancarı hiç sıra beklemeden aynı gün fabrikaya teslim ettikleri bildirildi.

2019-2020 pancar alım kampanyasını geçtiğimiz günlerde törenle başlatan Çorum Şeker’de, alımlar ve üretimin devam ettiği açıklandı.

Çorum Şeker Genel Müdürü Kemal Ateş’in verdiği bilgiye göre, çiftçiler ve nakliyeciler, bugüne kadar 550.000 ton pancarı randevulu sistem sayesinde hiç sıra beklemeden aynı gün fabrikaya teslim etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Fire ve polar değerlerinin analizi, Çorum Şeker tarafından şeker sektöründeki son teknolojiye uygun olarak yapılarak pancar tesliminden hemen sonra çiftçilere kısa mesaj ile aktarılıyor.

Çorum Şeker’in bu yıl gerçekleşen yatırımlarından biri olan pancar temizleme yükleme makinası sayesinde çiftçilerin pancarları tarlalarında temizlenerek fabrikaya nakliyesinin yapılması sağlanıyor. Bu uygulama ile nakliye maliyetleri düşürülürken hem verimli topraklar tarlalarda kalıyor hem de çiftçinin pancar nakliyesi işleri kolaylaştırılıyor.

Bu yıl toplamda 700.000 ton pancar işlenmesi planlanan Çorum Şeker’de, 97.750 ton şeker, 30.000 ton melas, 175.000 ton yaş küspe üretimi hedefleniyor.

14.000 metrekarelik deposuyla Çorum’un en büyük kapalı depolarına sahip olan Çorum Şeker’de, üretimden çıkan 50 kg’lık şekerler istiflenmeye devam ediyor.

TEKNOLOJİ VE ÇEVREYE DUYARLI YATIRIM

2019-2020 kampanya döneminde şeker üretim prosesinden çıkan atık sular, yüzde 100 oranında endüstriyel biyolojik arıtma tesisinden geçirilerek deşarj kriterlerine uygun şekilde çevreye deşarj ediliyor.

290 MİLYON LİRA ÖDEME

Bugüne kadar çiftçilerE ayni ve nakdi avanslar ile nakliye ödemeleri dahil toplamda 80 milyon TL ödeme yapan Çorum Şeker,  sezon bitimiyle birlikte pancar bedelleri ile beraber toplamda 290 milyon TL’lik ödeme yapmayı planlıyor.

Günlük pancar işleme kapasitesi 8.000 ton olan ve 1.200 ton şeker üretilen Çorum Şeker’de, üretim sezonunun Aralık ayının ikinci yarısında sona ermesi öngörülüyor.

Öte yandan Çorum Şeker’in 2020 yılı yatırım planında yer alan şeker fabrikası modernizasyonu, enerji tasarrufu, çevre düzenlemesi gibi alanlarda 100 milyon TL yatırım bütçesi ayırdığı ve bu yönde çalışmalara başladığı bildirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Saim gundogdu 2019-11-25 17:53:09

Ozelleşmenin amaci işsizligi azaltmak biz taserinlar burda yillarimizi verdik bizi işsizlik kadrosu verdiniz sosyal devletcilik bumu insani yaşarki devlet yaşasin bizler cok parami istedik asgari ucretle calişmaya raziydik.Allahin adaleti buyuktur elbet.