Çorum’a 900 bin lira

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum'da hayvancılığın geliştirilmesi 900 bin lira ödenek gönderildiğini duyurdu.

07 Ekim 2020 Çarşamba 15:22
Çorum’a 900 bin lira

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum'da hayvancılığın geliştirilmesi projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 900 bin TL gönderildiğini belirtti.

Ceylan, bir yıl önce Çorum Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan hayvancılığın geliştirilmesi kapsamında Sungurlu, Boğazkale ve Uğurludağ ilçelerinin bazı köylerinde uygulanacak projenin detaylarını paylaştı.

İlçe merkezlerine uzak, gelir düzeyi düşük ve hayvan ırkının verimliliği yetersiz bulunan bölgelerde büyükbaş hayvanların ıslah edilmesi projesinin uygulanacağını bildiren Ceylan, "Yerli ve kırık dediğimiz ineklere uygulayacağımız suni tohumlama ile süt ve et verimini yükseltmeyi hedefliyoruz. Bu proje Tarım Orman İl Müdürlüğü ve Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklığında yürütülecek. Bu proje kapsamında hiçbir üreticimizden herhangi bir ücret alınmadan bedava suni tohumlama yapılacak. Bizim amacımız kırsal kesimde yaşayan üreticilerimizin gelir düzeyini yükselterek; üretimi daha kaliteli yaparak, Çorum hayvancılığına katkı sağlamaktır. Öncelikle pilot olarak buralarda başlayacağımız proje 2021-2022 yıllarında devam edecek, iki yıl sonunda bu bölgelerdeki farkındalığı hep beraber gözlemleyeceğiz. Üreten Çorum çiftçisinin dün olduğu gibi bugün de yanlarında olup hizmeti sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Son Güncelleme: 08.10.2020 09:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.