Çorum’a bir veya iki Tarım Market açılacak

Milletvekili Ceylan, Çorum'a gıda ürünlerinin uygun fiyatla satıldığı bir veya iki adet tarım kredi market açılacağını söyledi.

11 Nisan 2021 Pazar 00:45
Çorum’a bir veya iki Tarım Market açılacak

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi ve Tarım ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum’a Tarım Kredi Market açılacağını söyledi.

Hafta sonu Ziraat Odası Başkanları ile bir araya gelerek çiftçilere yönelik yapılan hizmetler hakkında bilgiler veren Ceylan, kente gıda ürünlerinin daha uygun fiyatla satışının yapıldığı bir veya iki adet Tarım Kredi Market açılacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye genelinde Tarım Kredi Kooperatifi iştiraki olan marketlerin sayısının 180’den süratle 500’e çıkarma talimatı verdiğini belirten Ceylan, Çorum’da yakın zamanda Tarım Kredi Marketi açılması için yer tespiti çalışmalarının yapıldığını, yakın zamanda üretici ile tüketicinin buluştuğu ürünlerin makul fiyata satıldığı satılacağı mağazaların devreye alınacağını kaydetti.AK Parti Çorum milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan, tarım ve hayvancılıkta bölgesinde örnek olacak bir kent olmayı hedeflediklerini kaydetti.

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Çorum Ziraat Odası Başkanlığı tarafından değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan AK Parti milletvekili Ceylan, tarım ve hayvancılık alanında kente yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Şehre 2020 yılında tarıma verilen destekleme miktarının 350 milyon lira olduğunu açıklayan Ceylan, bunun içerisinde mazot, gübre, tohumluk ve ürün desteği gibi birçok kalenin bulunduğunu açıkladı.

Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliğinin Ankara yolu üzerinde almış olduğu arsaya TKDK’dan onaylanan kampüs yapımı için 9 milyon lira destek sağlandığını hatırlatan Ceylan, Çorum çiftçisinin ürettiği ürünlerinin bu kampüste satışa sunulacağını belirtti.

100 bin koyun projesi hakkında da açıklamada bulunan Ceylan, “İlk etapta 200 kişiye 20 bin koyun dağıtıldı. Proje kapsamında geçtiğimiz haftalarda ikinci müracaatlar alınmaya başlandı. Küçükbaş hayvan varlığını artırmak zorundayız. Hayvan yetiştiricilerimizin projeye başvurmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tımarlı ve Alaca Koçhisar sulama projeleri hakkında da bilgi veren Ceylan, “Tımarlı Sulama projemiz Bayat, İskilip ve Uğurludağ ilçelerine ait toplam 63 bin 700 dekar tarım arazisinin sulanmasına olanak sağlanacaktır. Söz konusu projenin 2021 yılı ile bedeli 267 milyon 366 bin TL’dir. İlimizde 30 bin dekar arazide çalışmalar tamamlanarak sulamaya açıldı. Projenin tamamlanmasıyla Çorum’da 63 bin 700 dekar arazinin sulanması sağlanacaktır. Sulaması 2. sısım adı altında yapılması planlanan Toyhane, Ambarcı ve Çağlak Pompaj Sulamaları ile de 28 bin 280 dekar tarım arazisi daha sulamaya kavuşacaktır. Alaca Koçhisar Sulama proje kapsamında ise daha önceki yıllarda yapılan çalışmalar neticesinde cazibeli sulama olan 75 bin 670 dekar alana ait sulama şebekesi imalatları tamamlanmış ve bu alan sulamaya açılmıştır. 2021 yılında ise 80 milyon TL keşif bedelli pompajlı sulama olan 42 bin 670 dekar alana sahip sulama şebekesin yapım ihalesi gerçekleştirilmiş ve ihale sürecinin sonuna gelinmiştir. Sözleşmesine müteakip yer teslimi yapılarak inşaatına başlanacaktır” diye konuştu.

Amaçlarının Çorum çiftçisine katkı sunmak destek olduğunu dile getiren Ceylan, “Bizim derdimiz Çorum çiftçisi kazansın. İlimiz tarım ve hayvancılıkta daha iyi yerlere gelsin. Sulamada hedefimiz 2023 yılına kadar sulanabilir arazi oranını yüzde 80-85 seviyelerine çıkarmak. Sevdamız, derdimiz Çorum’a hizmet etmek. Biz yolumuza bakıyoruz. Toplumun tüm kesimleriyle bölgesinde örnek bir olan Çorum’u tarım ve hayvancılıkta cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz” diye konuştu.

AK Parti  İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen il başkanları toplantısında illerin tarım alanındaki sorunların masaya yatırılarak görüşüldüğünü bildirdi.


 

Son Güncelleme: 11.04.2021 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslında olan.! 2021-04-11 15:26:18

Heryer market; çözümmü hayir market acacaginiza maliyetleri düşürün! Damatin tabiriyle Dolar ile maaş alamiyoruz ama hersey Dolara endeksli yillardir çozum urettiginiz yok bahaneden baska.

Avatar
Vtndş 2021-04-11 16:54:53

Halk et sehir merkezi dışında ulaşımı zor bir noktada ve fiyatlarda kasapla aynı.tarım marketin de bundan farklı olacağını düşünmüyorum.

Fiyatların aşağı çekilerek rekabet ortamında vatandaşın menfati için çalışılmalı.

Belediye başkanımız da bu durumu değerlendirir umarım.

Avatar
Çorumlu 2021-04-11 11:48:26

ÇORUM arazi yapısı düz, rakım olarak yükseltizi mevcut ilçeleri, doğal suları vs. KONYADA TORKU kuruldu neden ÇORUM A TORKU BENZERİ bir kooperatif kuruluşu kurulmuyor şeffaftın ön planda tutulduğu sert ve kuralcı bi işletme tercihi ile kar payı dağıtımı ile planlı hayvancılık, bakliyat, tahıl hammaddemi ürünler neden olmasın böyle işletme düşünün ilceler hayvancılık|, arıcılık, meyvecilik, nasıl istihdam artar köye dönüş artmazmı? ilçelere dönüş olmazmı? düyünülmeli büyükler tarafından

Avatar
Ahmet 2021-04-11 13:20:53

Başındaki kişi gıda sahtekarlığı işine karışmış biriydi. Umarım değişmiştir.

Avatar
gökbörü 2021-04-12 00:41:53

BİRAK BU İŞİ ŞÖVMEN SENDEN ZERRE FAYDA GELMEZ BU MEMLEKETE .İŞİN GÜÇÜN ÇEVRENDEKİ ADAMLARİ Bİ YERE YERLEŞTİRMEK HAK HUKUK YOK SENDE

Avatar
Çorumlu 2021-04-11 16:01:49

üretim, üretim, üretim olur ise hareket olur. Arı gibi olmalıyız çoğrafi konum süper Ankara Karadeniz kilitiz

Avatar
Sungurbey 2021-04-12 01:16:39

Çorumlu kardeşe katılıyorum, Torku benzeri gıda sektörünü yerli kaliteli ürünle besleyen bir şirket kurulmalı. Adı pekala Çorum Gıda olabilir, Çorumlu işadamları bu işe bir komisyon kurup kafa yorsun.

Avatar
Yasemin 2021-04-12 08:58:19

Damat, dışarıdaki, yatırılan altınları toplayarak, ülkemize getirdi, mucitler atölyelerine, Halk eğitim merkezlerinde, Yapay Zekâ bilişim teknolojileri ile ilgili eğitimler, verilmesi için, o çok pahalı materyalleri, ilgili merkezlere, gönderdi, petrol,arama çalışmaları, batının gemileri kiralanarak, yapılıyordu, 90 yıldır şimdi, Damat gavurlara, parayı kesti, damat ,demeleri, BUNDAN, Yunan sevici mandacı zihniyet lgbtcilerin, Yunan da, parasız kaldı, satıyor, limanlarını, adalarını, süper devletler de BİTTİ NOKTA süper, yerlerde sürünüyorlar.

banner165