Çorum’da en çok hangi mesleklerde işçi aranıyor? İşte cevabı

Çorum İŞKUR, kentte bir yıl içinde yüzde 22.7 oranında istihdam artışı beklendiğini açıkladı.

21 Şubat 2024 Çarşamba 00:20
Çorum’da en çok hangi mesleklerde işçi aranıyor? İşte cevabı

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), kentte bir yıl içinde yüzde 22.7 oranında istihdam artışı beklendiğini açıklarken, en fazla hangi mesleklerde çi arandığı belli oldu.

İşte detaylar:

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), 5 Haziran-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında Çorum’da 446 işyerini ziyaret ederek İşgücü Piyasası Araştırması (İPA) yapmıştır. Araştırma kapsamında Çorum İşgücü Piyasasında öncü sektörlerin İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ile İdari ve Destek Hizmetleri olduğu gözlenmiştir.

AÇIK İŞ SAYISI İMALAT SEKTÖRÜNDE

Araştırma kapsamında Çorum genelinde açık iş sayısının en yüksek olduğu sektör İmalat sektörüdür. İşverenlerin en çok talepte bulundukları meslekler kadınlarda Makineci, Karton ve Mukavva Kutu İmal İşçisi, Unlu Mamuller Paketleme İşçisi; erkeklerde ise Diğer Kaynakçılar ve Pürmüzcüler, Gazaltı Kaynakçısı ve Ağaç Biçme Makinesi Operatörü meslekleridir.

İŞVEREN İŞKUR’U ARIYOR

Buna göre; ilimizde işverenlerin iş arayanlarda; Fiziki ve Bedensel Yeterlilik, Takım Çalışması, Yeterli Mesleki/Teknik Bilgi ve Tecrübe becerilerini aradıkları gözlenmiştir. Yine işverenler talep ettikleri işçileri en çok İŞKUR aracılığıyla aradıklarını bildirmişlerdir.

20 VE ÜZERİ İŞÇİ ÇALIŞTIRAN İŞYERLERİ

Çorum İlinde 20 ve üzeri işçi çalıştıran işyerlerinde önümüzdeki bir yıl içerisinde 1217 kişilik istihdam artışı beklenmektedir. İşverenler, 2024 yılı Temmuz ayı sonuna kadar istihdamlarının % 22,7 oranında artmasını öngörmektedirler. En fazla istihdam artışı beklenen sektörler İmalat, Toptan ve Perakende Ticaret ile İnşaat sektörleridir. Araştırma kapsamında önümüzdeki bir yıl içerisinde ilimizde Konfeksiyon İşçisi, İnşaat İşçisi, Diğer Bıçkıcılar, Kontrplak İmalatçıları ve Ağaç işlem işçileri mesleklerinde istihdam artışı beklenmektedir."

Son Güncelleme: 22.02.2024 19:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.