Çorum’da fiyat denetimi

Ticaret Bakanlığının 81 ilde market, pazar yeri, çarşı ve toptancı hallerinde fahiş fiyat artışlarına yönelik olarak Çorum'da da yapıldı.

01 Şubat 2021 Pazartesi 19:19

Ticaret Bakanlığının 81 ilde market, pazar yeri, çarşı ve toptancı hallerinde fahiş fiyat artışlarına yönelik olarak başlattığı denetimler Çorum’da da devam ediyor.

Çorum Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince haksız ticari uygulamaların önüne geçilebilmesi amacıyla, marketlerde denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde etiket fiyatlarından alış-satış fiyatlarına kadar tüketicinin korunmasına yönelik tüm ayrıntılar titizlikle incelendi.
Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, il genelinde haksız fiyat artışları ile ilgili denetimlerin devam ettiğini belirterek, denetimlerin İl Müdürlüğü sekretaryası tarafından kurulan komisyon tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Ağırlıklı olarak gıda ürünleri başta olmak üzere ayçiçeği yağı, süt ürünleri, bakliyat, yumurta, un gibi halkın zorunlu olarak tükettiği ürünlerin denetlendiğini anlatan İl Müdürü Yıldırım, “Cumhurbaşkanımızın ve bakanlığımızın talimatları doğrultusunda denetimlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Ayrıca haksız fiyatın dışında etiket denetimlerimiz de marketlerde, pazar yerlerinde devam etmekte” dedi.

Geçtiğimiz haftadan bugüne kadar 20 iş yerinin denetlendiğini açıklayan Yıldırım, üretimle alakalı fabrika düzeyindeki iş yerlerinin denetimlerin de bakanlık müfettişlerince yapıldığını bildirdi.
Denetimlerin 2018 yılından bugüne kadar devam ettiğini haksız fiyat artışıyla birlikte denetimlerin hız kazandığını kaydeden Yıldırım, şu ana kadar Çorum’da afaki oranlarda satış yapan, piyasaya mal arz eden firmaya rastlamadıklarını sözlerine ekledi.

İHA

Son Güncelleme: 01.02.2021 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kelpeyen 2021-02-01 19:28:44

O kadar komik geliyor ki

Avatar
Recai 2021-02-01 19:52:05

Gidip Bim ve A101'i denetleyin. Ne sattiklari belli değil. Gerci Tarim Bakani izin vermez

Avatar
Öz Çorumlu 2021-02-01 20:14:17

Müdür bey çok komiksin,kaç senelik ticaret il müdürüsün bugün reis denetleyin deyincemi aklına geldi.

Avatar
Corumlu 2021-02-01 19:57:06

Denetlediginiz yunus market nasil hic bir afaki fiyat goremediniz sasiryorum her ay alisveris yapiyorum o marketten merburiyetten her gttmde aldim.urunler ayni fiyat olmuyor birakin bu isleri yemiyor ceza yazmaya

Avatar
Salim 2021-02-01 21:35:02

Bazı ürünlerde etiket artıyor, Diğerlerinde gramaj düşüyor . Hile , hurda bol . Mehmet Cengiz e para lazım ki oy verenlere küfür etsin .

Avatar
çorumlu az da olsa sorumlu 2021-02-01 21:16:10

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Avatar
Mustafa 2021-02-02 00:28:18

Bazı sektörlerin kartel yapılanmalarında olduğu gibi Gıda kartelleri de sermaye baronlarının cebini midesini doldurmak Veya küresel çalkantıya çanak olmak için önemli bir mücadele örneği gösteriyorlar Kendi çaplarında olanlar tebrik etmeli bu dünyanın ekmeğini umursuzca hadsizce cahilce vicdansızca yiyebilirsiniz zira dünya yaşamının süresi bellidir lakin sonsuz olan hayatın yolu için bu dünyayı nasıl yaşadığınız da önemlidir sonsuz hayat için gideceği yeri belli edenler dünyada iken rahat rahat yaşayanlardır ister iktidarlar olsun ister patronlar amirler memurlar veyahut toplumsal statünün önderiyim diyenlerden olsunlar her insanın hesabı mutlak hüküm sahibinin huzurunda adil olacaktır.insanları kendileri gibi cahil veya aptal sananlar kendileri o çukurun asıl sahipleridir bunu anlayacak kafaya sahip olmayanlar amir memur başkan vekil müdür Önder lider diye gezinip dururlar

Avatar
vatandas 2021-02-02 11:56:20

bi yildir denetleye denetleye bi hâl oldular.icraat var mi? ona bakmak lazim.sonuc alinamiyor bu denetlemelerle.hepsi formalite asgari ucretlide gecinicem karnim doysun az cok diye ugrassin dursun.Allah sorar bunlari yapanlara.