Çorum’da planlanan yatırım 10.5 milyar

Hemşehrimizin genel müdürü olduğu DSİ'nin Çorum'da planlanan yatırımların maliyeti 10.5 milyar lira.

07 Aralık 2022 Çarşamba 13:12
Çorum’da planlanan yatırım 10.5 milyar

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Devlet Su İşleri Genel Müdürü hemşehrimiz Prof. Dr. Lütfi Akca’yı ziyaret etti. Ziyarette, DSİ’nin Çorum’da devam eden, programa alınan ve planlanan toplam yatırım maliyetinin 10.5 milyar lira olduğu açıklandı.
İşte Kavuncu’nun o açıklaması:

DSİ Genel Müdürümüz Prof. Dr. Lütfi Akca hocamızı ziyaret ederek; ilimiz genelinde devam eden, yatırım programına alınan ve planlanan toplam maliyeti 10.5 milyar lira olan DSİ yatırımları hakkında, fikir alışverişinde ve değerlendirmelerde bulunduk.

İklim değişiklikleri, kuraklık ve İsraf ile tahrip edilen ekolojik sistem, kirletilen çevre, yok olan gıda ve su kaynakları hakkında kıymetli hocamızın engin tecrübelerinden müstefid olduk.

Küresel anlamda giderek stratejik bir hal alan gıda ihtiyacının karşılanması, üretimin artırılması için sulu tarımın yaygınlaştırılması ve her anlamda çiftçimizin-üreticimizin bilinçlendirilmesi, desteklenmesi gereğini konuştuk.

Taşkın koruma, sulu ziraati yaygınlaştırma, hidroelektrik enerji üretme ve içme suyu temini temel amaçlarıyla ekonomimize katkı sağlayan, mümbit topraklara can suyu olan, çiftçi ile üreticinin refah seviyesini artıran DSİ’nin vatanımız ve milletimiz için Çorum ilimiz ve ülke genelinde oldukça önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini vurguladık.

Değerli Genel Müdürümüze misafirperverlikleri, ülkemize, ilimize ilçelerimize yaptıkları, yapacakları önemli hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2022-12-07 15:04:53

İskilip de şehirin 3 bölgesinden gelerek 1 noktada birleşen derelerin temizlenmesi, şehire güsellik katması yönünde sayın genel müdüre proje sunulmalı


( Örnekeleri : Kastemonu şehir içinden geçen dere, Konya Sille deresi, Eskişehir ) içinde temiz su aksa ördekler, kuğular, kurbağalar, su kaplumbagaları ancak dağlardan gelen taşkın su ya önlem alınmalı. Dere kenarlarina oturma çay setleri konulmalı. ışıklandırma olmalı. fikir çok da fotoğraf çektirip çektirip gelme olmuyor

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-12-09 08:19:57

Bol bol fotoğraf çektirmeye devam. Seçimler yaklaşıyor. Koltuk sallanıyor. Çorum için ne yaptınız. Kocaman bir HİİİİİÇÇÇÇÇ. SENELERDİR ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORSUNUZ. SENELERDİR ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....

banner165