Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde bekliyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Mart’ta Çorum’a yapması planlanan ziyaretinde barut fabrikasını açması ve tisas savunma sanayi bölgesi müjdesi vermesi bekleniyor.

07 Mart 2024 Perşembe 11:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjde bekliyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Mart’ta Çorum’a yapması planlanan ziyaret programında Sungurlu ilçesi Organize Sanayi Bölgesi’nde üretime geçen Barut Fabrikası’nın açılışını yapması ve ihtisas savunma sanayi bölgesi kurulacağı müjdesini vermesi bekleniyor.

SAVUNMA SANAYİSİNDE CAZİBE MERKEZİ OLDU

Sungurlu Gazetesi’nin aktardığı bilgiye göre; 2001 yılında 5 bin dönüm araziye kurulan organize sanayi bölgesi son yıllarda savunma sanayi yatırımları ile cazibe merkezi haline geldi. Barut, fişek ve kapsül fabrikalarının yanı sıra 50’nin üzerinde fabrikanın yapımı devam eden organize sanayi bölgesinin genişletilmesi içinde çalışmalar devam ediyor.

Savunma sanayi fabrikalarının kurulduğu bölümünün ihtisas savunma sanayi bölgesi olması beklenirken, ayrı bir giriş yapılan bölgeye tabelalarda takıldı.

26 Mart’ta Sungurlu Barut Fabrikası’nın açılışını yapması beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ilçeye ihtisas savunma sanayi bölgesi kurulacağı müjdesini vereceği ifade ediliyor.

ANKARA VE KIRIKKALE GİBİ

Böylece Ankara'da Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Kırıkkale'deki Silah Sanayi Organize Bölgesi'nden sonra Türkiye'nin 3. Savunma Sanayi Organize Bölgesi Sungurlu’da kurulmuş olacak.

ULAŞIM KORİDORU ÜZERİNDE

İç Anadolu’yu Karadeniz’e bağlayan ulaşım koridorunun tam üzerinde bulunan ve başkent Ankara’ya yakın olması nedeniyle stratejik konumda olan Sungurlu, savunma sanayi üssü haline geliyor.

YENİ YATIRIMLAR SIRADA

Yeni yatırımların sırada beklediği Sungurlu OSB'nin daha da büyümesi beklenirken, ilçede yeni fabrikalar ve iş sahaları ile birlikte hem işsizliğin önüne geçilmesi, hem de ekonomik olarak büyümesi hedefleniyor.

Son Güncelleme: 07.03.2024 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.