Dodurga merkez olma yolunda

Dodurga'da 120.000 m² alan üzerinde Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği yapılıyor

16 Ekim 2019 Çarşamba 18:58
Dodurga merkez olma yolunda

Dodurga tıbbi aromatik bitki merkezi olma yolunda.

Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Daire Başkanları Ercan Türktemel, Cengiz Budan ve İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı Çorum’un Dodurga ilçesinde 120.000 m² alan üzerinde 3.035.000 TL yatırım ile üretime başlanan Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Tesisi’nde inceleme yaptılar.

Proje kapsamında kurulan tesis 2019 yılında ilk üretimini başarı ile yaparak ülke genelindeki Tıbbi  ve Aromatik bitki yetiştiriciliği yapan çiftçilerin fide ihtiyacını karşılıyor. Modern teknoloji ile donatılan ve bölgenin ilk ve en büyük tıbbi aromatik fide üretim tesisi olan alanda, 2020 yılı için; lavanta, ada çayı, biberiye, kekik, oğul otu, fesleğen, sarı kantaron, tıbbi nane, Alman papatyası ve çiftçiler tarafından talep edilen diğer ürünler üretilecek.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı,  her bir fide üretim döneminde 2 milyon fide üretim kapasitesine sahip olan tesiste, 2020 yılı için üretim hedeflerinin 2 milyon adet fide yetiştirmek olduğunu söyledi. 120 dekar alan üzerine kurulu olan tesisin 2400 m² serası ve 600 m² kapalı alanıyla bölgede hatta ülkede tıbbi aromatik fide yetiştiriciliğinde söz sahibi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Sarı,  “Ayrıca tesis bölgedeki üreticilere örnek olarak Tıbbi ve Aromatik bitki yetiştiriciliğine teşvik ediyor. Ayrıca üreticilerimiz de bu konuda bilgilendiriliyor vve tesisteki uygulama alanları ile de üreticilerimiz destekleniyor” dedi.

PAZARLAMADA SORUN YOK!

Pazarlama konusunda sorun yaşanmadığını da aktaran Orhan Sarı ana hedeflerinin; her yıl ülkemize ithal olarak giren tıbbi ve aromatik fideleri, ilçedeki tesisten karşılamak olduğunu ve kapasitenin arttırılarak ihracata yönelik gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi.

Bitkisel Üretim Genel Müdürü Fuat Fikri Aktaş ise böyle bir işletmenin bölge için iyi bir yatırım olduğunu, Bakanlığın 44 ilde yürütmüş olduğu Itri ve Tıbbi Bitkileri Geliştirme Projesi kapsamında temin edilecek fideler için bu tesisten yararlanılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.