Emekliye 5 bin lira ödeme

Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacak.

09 Ekim 2023 Pazartesi 21:07
Emekliye 5 bin lira ödeme

Türkiye'de fiilen çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere  5 bin lira ikramiye verilecek. Çalışan emekliler bu düzenlemenin dışında bırakılacak.

Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında açıklama yapan  Erdoğan, “Emekliye 1 defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapma kararı aldık. Kasım ayının ilk yarısı itibariyle hesaplara yatmaya başlayacak. Yılbaşında emeklilerin durumu tekrar değerlendirilecek.” dedi.

Son Güncelleme: 10.10.2023 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kule... 2023-10-11 19:11:00

Dünyanın hiç bir yerinde emekli insanlar Bu kadar alaya alınmaz. Seneler boyunca, emekliye şunu verdiler, bunu aldılar, oranlar yüzde kaç oldu, kıç oldu, hiç oldu diye diye bu insanlarla dalga geçilmez.
Eşekler, köpekler emekli olsa bile bu kadar dalgaya konu olmaz.
Emeklilere saygılı olalım, parasıyla puluyla malzeme edip, dalga geçilmesi insan onuruna yakışmıyor

Avatar
Kule... 2023-10-11 12:18:30

Dünyanın hiç bir yerinde emekli insanlar Bu kadar alaya alınmaz. Seneler boyunca, emekliye şunu verdiler, bunu aldılar, oranlar yüzde kaç oldu, K...Ç oldu, hiç oldu diye diye bu insanlarla dalga geçilmez.
Eşekler, köpekler emekli olsa bile bu kadar dalgaya konu olmaz.
Emeklilere saygılı olalım, parasıyla puluyla malzeme edip, dalga geçilmesi insan onuruna yakışmıyor

Avatar
Veli 2023-10-09 21:35:59

Devletimiz büyüktür bozdur bozdur harca. Çalışana % 50 zam. Emekliye üçün biri..

Avatar
SON 2023-10-10 01:26:17

Emekliye emekliye emekli olanlara çok bile vermiş. Ben olsam onu bile vermezdim. Bu emekliye çok bile emekli ne yapacak parayı. Reis devletin başında olsun yeter. Emekli neymiş önemli olan reis. Dünya Liderini 5 tlye yada 7500 tlye mi degisecegiz ölümüne reis. Reis hakikaten büyük zam yapmış. Bol bol harcasinlar. Reis emeklinin imdadına hemen yetişmiş zakidanak 5bintl büyük para. Şu çalışan ve hemde emekli olanlar var. Reis ben olsam çalışan emekliden maaşın yarısını alır. Çalışmayan emeklilere, milletvekillerine, memura, 3-5 maaş alanlara dagitirdim. Yine büyüklük gösterip bunların maaşlarını kesmemişsin. Aslında milletvekilleri gecinemiyor birazda onlara bayram ikramiyesi verseydiniz. Adamlara yazık ülke olarak uzuntuluyuz. Parti davamız, İnancımız gereği asgari ücretli ve 7500tl alan emeklimiz tok yatarken gecinemiyen milletvekillerimiz, yüksek maaşlı burokratlarimiz, yüksek maaşlı memurumuz varken. Onlar bizden değildir diyor. Evet çünkü neden onlar aç yatarsa ülke batar perişan olur. Ülkemizin bekası için bizimde aç yatmamiz gecinememiz gerekiyor. Bu ülke kolay kurulmadı. Bu ülkeyi geçmişte emekliler ve asgari ücretliler ayakta tutmadi. Onlar mı yıllarca yuksek pirim yatırdı. Tabiki değil devlet yani millet elbirligi ile onların yüksek pirim ve düşük maaşlarını yatırdılar neden gecinemesinler diye. Bu 7500tl alan emekli ve asgari ücretliler nerden bilecek. Siz geçmişi hatirlamazsiniz ah o geçmişte emekli olanlar varya acindan ölüyordu.Ne evi vardı ne arabası ne düğün yapabiliyordu. Ölene kadar çalışmak zorundaydı şimdi öylemi emekli olup 7500tl alınca para hiç bitmiyor. Bin tane ekmek alabiliyorsunuz. Nankörlük etmeyelim öyle açiz felan diye sağda solda konuşmayın alın bin tane ekmek ne açlık kalır ne yokluk.

Avatar
Emekli 2023-10-10 09:41:27

Bir defaya mahsus bir öğünlük sıyrılmış bir .... attılar önümüze

Avatar
vatandaş 2023-10-11 14:26:39

Emekli olupta devlete sgk pirimi ödeterek çalışan emekli niçin cezalandırılıyoyor? Sgk pirimi ödemeden kayıt dışı çalışan bir sürü emekli var. Kaçak çalışanlar ödüllendiriliyor. Devlete pirim ödeterek dürüstçe çalışanlara ikramye vermeyerek cezalandırılıyor. Şiddetle bu yanlıştan dönülmeli bütün emeklilere ikramiye verilmelidir.

Avatar
baroN 2023-10-10 07:57:47

adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. vekillere asgari ücret ver emekli olduğunda da 7500 ver adalet olsun. sadaka verir gibi. size oy veren emeklinin aklına şaşıyım.

Avatar
Vatandaş 2023-10-10 01:28:36

Kralsın yine verdin veristirdin. Bu sefer bütün belediyeleri alırsın.