Hava soğudu kömür satışı başladı

Havanın soğumasıyla birlikte Sungurlu'da kömür satışlarında hareketlenme arttı.

10 Aralık 2019 Salı 09:33
Hava soğudu kömür satışı başladı

Kış ayının gelmesi ile birlikte vatandaş kömürünü almaya başladı. Sungurlu'da kömürcü esnafı zamlardan dertli. Kömür satışlarının istenilen düzeyde gitmediğini belirten kömürcüler, “Her geçen sene bir önceki seneyi aratır oldu. Vatandaşın alım gücü düşük olmasından dolayı fiyatlar  ağır geliyor.” dediler. Gecen yıl ki fiyatlarla bu yıl arasında çok büyük fark olduğunu ifade eden kömürcü esnafı, bu fiyatlara ancak torba torba kömür satabildiklerini dile getirdiler.

Kömürcü Kemal Hotak, "Her şeyde olduğu gibi kömüre de zam geldi. Zam nedeniyle satışlarımız normal gidiyor. Havaların soğuması ile birlikte kömür satışlarımızda biraz olsun kıpırdanma oldu, kış ayının sonuna kadar satışlarımız bu şekilde devam eder." Dedi.

‘ZAMLAR VATANDAŞIN ALIM GÜCÜNÜ ETKİLEDİ’

22 yıldır Sungurlu’da kömür satışı yaptıklarını belirten Hotak, “Kömürün tonu 700 ile 1000 TL arası ve torbası 17,5 ile 25 TL’den satışını yapıyoruz. Kömür alacak vatandaş ihtiyacı olan kömürünün yarısını ya da torba torba almak zorunda kalıyor. Her yıl vatandaşın aldığı ton sayısında düşüş oluyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da satacağımız kömür 1300 ile 1500 tonu geçmez. Sosyal Yardımlaşma tarafından dağıtılan fon kömürleri ve ilçemizde yaygın doğalgaz kullanımı nedeniyle satışlarımızda düşüş yaşamaktayız.” diye konuştu.

SUNGURLU

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.