İndirim üstüne indirim geliyor

Benzine dün gece gelen 8 kuruşluk indirimden sonra bu gece yarısı motorinde 41 kuruş benzinde ise 31 kuruş indirim bekleniyor.

22 Nisan 2020 Çarşamba 09:23
İndirim üstüne indirim geliyor

Bu gece yarısı  motorinde 41 kuruş benzinde ise 31 kuruş indirim bekleniyor. Benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 8 kuruş indirim yapılmıştı. Önceki gün ise 5 kuruş indirim yapılmıştı. Akaryakıt sektörü yetkililerinin verdiği bilgiye göre bu gece yarısı itibarıyla yine indirim geliyor.
PETROLDEKİ DÜŞÜŞ NASIL ETKİLER?
ABD petrolünün negatif fiyatı gördüğü krizin Türkiye’ye etkisinin sınırlı olması bekleniyor. Türkiye’yi asıl olarak etkileyen Brent tipi petrolün varili de dünya genelindeki düşük talep ve arz fazlası nedeniyle 20 doların altına geriledi.
POMPAYA YANSIR MI? 
Uzmanlara göre ABD’deki petrol krizinin, Doğu Akdeniz’de uluslararası şirketlerin faaliyetlerinin durması ve Türkiye’nin daha ucuza doğal gaz alması gibi bir dizi sonucu olabilir.
Petrol fiyatlarının düşmesi, ithalatçı ülke konumundaki Türkiye için avantaj yaratacak. Petrol fiyatlarına göre belirlenen doğal gaz fiyatlarının düşmesinin doğal gazda ithalatçı olan ve elektrik üretiminde önemli miktarda doğal gaz kullanılan Türkiye’de, tüketim ve sanayi giderlerine olumlu yansıması bekleniyor. Akaryakıtta maktu ÖTV üzerine KDV hesaplaması yapıldığı için bu fiyat düşüşünün pompaya yansıması sınırlı miktarda kalacak.
ÇORUM 5.32
İl il pompa fiyatlarının duyurulduğu haberde Çorum’da fiyat: 5.32 lira olarak belirtildi.
Kaynak Milliyet

Son Güncelleme: 22.04.2020 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.