İskilip HEM üretimi durdurdu

Mobilyacıların uzunca bir süredir İskilip HEM'in mobilya ve tefrişat üretiminden şikâyetçiydi

21 Eylül 2018 Cuma 19:39
İskilip HEM üretimi durdurdu

İskilip Halk Eğitim Merkezi’nin mobilya ve tefrişat üretimine son verdiği öğrenildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Orman ve Ağaç ürünleri Grubu Meclis Üyesi Murat Erdal, bunu memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. “Uzun yıllardır haklı olduğumuz mücadelemizin geçte olsa böyle sonuçlanması Çorumda faaliyet gösteren mobilyacılara ufakta olsa bir nefes aldıracaktır” diyen Erdal, şöyle devam etti: “İskilip Halk Eğitim Merkezinin  amaç dışı üretim yaparak yerli esnafa ve sanayiciye zarar vermesinin devlet büyüklerimiz tarafından anlaşılmış olması sevindiricidir. Halk Eğitim Merkezinin amaç dışı üretim faaliyetlerinin durdurulmasında emeği olan Devlet büyüklerimize, Milli Eğitim Bakanlığımıza,  şükranlarımızı sunuyoruz. Devletimiz her zaman olduğu gibi bir kez daha büyüklüğünü göstermiştir. İsteğimiz ve talebimiz nettir. Çorum da bulunan kurum ve kuruluşların yapacakları alış verişlerde yerli esnafı, sanayiciyi ve yatırımcıyı desteklemeleridir.”

Erdal, ekonomide yaşanan durgunluk nedeniyle mobilya sektörünün 2. çeyreğin sonunda %6 civarında daralma yaşandığını aktararak “Bu yaşadığımız sıkıntılı süreçten, doğru zamanda doğru kararlar alarak çıkılması mümkündür. Türkiye geçmişte birçok krizden çıkmıştır, bundan da çıkacaktır. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren meslektaşlarımızın bu yaşadıklarından ders çıkararak, işlerine sahip çıkmaları temennimizdir.” dedi.

Son Güncelleme: 21.09.2018 19:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2018-09-21 20:24:23

Tebrikler. Sermaye yine kazandı. Çorumdaki en güzel işlerden biri daha tarihe karıştı. Dünyanın %1 i kalan %99 dan zengin. Zengini zengin etmeye devam. Vahşi kapitalizme devam. Emek sömürüsüne devam. Hem islamiyetin hem de vicdanın kurallarını hiçe saymaya devam. Bir de övünülecek birşey gibi anlatıyor. Devir sizin devriniz yiyin efendiler, yarın yokmuş gibi, sırat yokmuş gibi yiyin. Alkış tutanların da elleri kurusun

Avatar
Osman 2018-09-21 22:13:03

Bunun sevinilecek yanı yok.Mobilyacı esnafı şikayet ediyor diye kurum kapatılamaz. Beceriksizlik , iş bilmezlik. Ülkede üreten her devlet kurumu kapatıldı. CHP zihniyetinden daha kötü menfaatçi mantık.

Avatar
İskilip 2018-09-21 22:33:04

İskilip için iyi olmamış. Üretimeler birleşecek büyüyecek rekabet ortamı büyük oyunlar dönüyor. Mutluluk vermemeli üretim durması İskilip Halk Eğitim büyüklüğünü göstermeli üretmeli peki Cemaatler üretim yapıyor buda mı durmalı?
Usta çırak yetiştirmek insan eğitmek zor. Birkezdaha düşünülmelidir. İlçemiz ERİYOR ediyor küçülüyor küçülüyor İlçe nasıl kalkınacak nasıl kapatmakla olmaz

Avatar
ck 2018-09-22 07:03:55

Hem'in eti ne budu ne ki seviniliyor?

Avatar
Gonyadan 2018-09-22 07:26:09

Tek kelime ile YAZIK.
Yazık.

Avatar
İskilip 2018-09-22 07:27:53

1.sırada Cezaevleri üretim yapıyor bu damı durmalı yazacaktım. Yalnış çıkmış düzeltmek isterim. Gerçekten ilçemiz ERİYOR.

Avatar
Yazık 2018-09-22 22:29:18

Çorum da mobilyacılae aç öyle mi.Devlet kurumları HEM den hem ucuz hem kaliteli malzeme alıyordu. Hani tasarruf ve üretim yapacaktık. Yine burjuvalar kazandı.Yapmayın etmeyin yazık ediyorsunuz memlekete

Avatar
vatandaş 2018-09-25 21:03:09

çok yazık. Türkiyede marka olmuş bir kurum bu sebeblerden dolayı üretime ara veriyorsa söylenecek söz kalmamıştır.