İstihdam için imzalar atıldı

Çorum Belediyesi kentte istihdama katkı sağlaması hedeflenen istihdam atölyeleri projesi için ilk adımı attı.

20 Ekim 2021 Çarşamba 14:35
İstihdam için imzalar atıldı

Çorum Belediyesi kentte istihdama katkı sağlaması hedeflenen istihdam atölyeleri projesi için ilk adımı attı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim taahhütleri arasında yer alan ve nitelikli işgücü yetiştirilmesi, ekonomi ve istihdama katkı sağlaması amaçlanan İstihdam Atölyeleri projesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın SOGEP programı kapsamında hayata geçirilecek.

İŞ GÜCÜ PİYASASINA KALİFİYE ELEMAN DESTEĞİ

1 Milyon TL bütçeli proje kapsamında çeşitli iş kollarından teorik ve pratik eğitimler verilmek üzere atölyeler kurulacak.  Bu atölyelerde yetişecek olan kursiyerler, iş gücü piyasasına kalifiye eleman olarak katılacak.

OKA DESTEK VERİYOR

İstihdam Atölyeleri Projesi’nin imza törenine Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Lemzi Çöplü, Zübeyir Tuncel ve OKA yetkilileri katıldı.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aşgın, seçim dönemi projeleri arasında yer alan İstihdam Atölyeleri projesinin ilk adımını ÇOKİŞ biriminin kurarak attıklarını ifade etti.

Çorum Kariyer ve İş Merkezi’nin işverenler ile iş arayanlar arasında köprü vazifesi görerek kentimizdeki işsizlik sorununun çözümüne katkı sağladığını dile getiren Başkan Aşgın, “ÇOKİŞ, açık İş pozisyonlarına en uygun elemanı yönlendirme, vatandaşlarımızın kariyer planlarına katkı sağlama ve işletmelerin personel arama ve işe başlatma süreçlerini daha kolay takip edebilmeleri gibi çalışmalar yürütülmektedir” dedi.

ÇOKİŞ İLE 1.031 KİŞİ İŞE YERLEŞTİ

ÇOKİŞ’in faaliyete başladığı 2020 yılı mart ayından bugüne kadar 413 kamu, 618 özel sektör olmak üzere toplamda 1.031 kişinin iş bulmasına vesile olduğunu açıklayan Başkan Aşgın, “İş arayan vatandaşlarımız ÇOKİŞ internet sitemize online olarak 7/24 giriş yapabilir, kayıt oluşturabilir ve ilanlara başvuru yapabilmektedirler”dedi.

‘İSTİHDAM ATÖLYELERİ’ ÇOKİŞ’İN KURULUŞ AMACINI TAMAMLAYACAK

Başkan Aşgın, “İstihdam Atölyeleri” projesinin ÇOKİŞ’in kuruluş amacını tamamlayan bir proje olacağını belirtti.  Aşgın “İstihdama maksimum fayda sağlamak amacıyla Hitit Üniversitesi ortaklığında “Çorum Belediyesi İstihdam Atölyeleri” Projesi ile iş arayan vatandaşlarımız için, işletmeler tarafından talep edilen alanlarda, Çorum’un iş ve emek piyasalarının ihtiyaçlarına göre eğitimler vermek, nitelikli personel ile sektör buluşmasını sağlayarak istihdam edilmelerine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz” dedi.

İHİTİYAÇ DUYULAN MESLEKLERDE EĞİTİM

ÇOKİS sistemi kayıtları analiz edildiğinde en fazla eleman aranan ve taleplerin yeterince karşılanamadığı iş kollarını belirlediklerini açıklayan Başkan Aşgın, bu doğrultuda CNC Operatörlüğü, Makine Bakım Personeli, Elektrikçi, Kaynakçı, Ön Muhasebe ve Bilgisayarlı Muhasebe Personeli, Dikiş elemanı alanlarında proje kapsamında eğitimler verileceğini bildirdi.

PROJE BEDELİ 1 MİLYON TL

Aşgın “Eğitimler teorik ve pratik olarak Belediyemize ait atölyeler, Kültür Merkezleri, ÇOKİŞ Ofisi, Hitit Üniversitesi ve il Milli Eğitim Müdürlüğünün fiziki altyapıları ve insan kaynağı kullanılarak gerçekleştirilecektir. Eğitim sonunda katılımcılara Mesleki Yeterlilik Belgesi veya Kurs Bitirme Belgesi verilip istihdam edilmeleri sağlanacaktır. Proje toplam süresi 18 ay olup, Proje bedeli 100.000 TL Belediye eş finansmanı ile birlikte toplam 1.000.000 TL’dir.” Dedi.

'ÇORUM’A HAYIRLI OLSUN'

OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin de ÇOKİŞ ile başlayan istihdam projesinin “İstihdam Atölyeleri” ile tamamlanacağını ifade etti. Şahin, İstihdam Atölyeleri’nin Çorum sanayisinin kalifiye eleman sorununa da çözüm olacağını vurgulayarak “Çorum’a hayırlı olsun” dedi.

KAYNAK: ÇORUM WEB TV

Son Güncelleme: 20.10.2021 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165