Koçhisar’ın ikinci etabı ihale edildi

Çorum’un Alaca ilçesinin önemli yatırımlarının başında gelen Koçhisar Sulama Projesi 2. Etap Sulama ihalesi yapıldı.

11 Ocak 2021 Pazartesi 20:07
Koçhisar’ın ikinci etabı ihale edildi

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum’un Alaca ilçesinin önemli yatırımlarının başında gelen Koçhisar Sulama Projesi 2. Etap Sulama ihalesinin bugün yapıldığını yapıldığını bildirdi.

Milletvekili Kaya’nın verdiği bilgiye göre, daha önce Koçhisar 1. Etap Sulama Projesi’nin tamamlanarak 75 bin dönüm araziyi su ile buluşturuldu. İlçenin önemli gelir kaynağı olan tarımsal üretim için büyük bir öneme sahip olan Koçhisar 2.Etap Sulama Projesi 65 milyon bedelle ihale edildi. Söz konusu proje kapsamında kapalı boru yağmurlama ve damlama sulama ile kalan 45 bin dönüm arazinin su ile buluşturulması hedefleniyor.

İkinci etap çalışmaların  tamamlanmasıyla Alaca’da toplam 120 bin dönüm arazi suya kavuşacak. Koçhisar Sulama Projesi 1. Ve 2. Etabı için 120 milyon gibi büyük bir yatırım yapıldı İlçede arazilerin su sıkıntısını tamamen ortadan kalkacak. Çiftçilerin gelirleri artacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165