Laçin’e 89 bin dolar hibe kesinleşti

Japonya Büyükelçiliği Yerel Projeler Hibe Programı için proje hazırlayan Laçin Belediyesi, 89 bin 250 dolar hibe almaya hakkını kazandı.

05 Ocak 2021 Salı 12:57
Laçin’e 89 bin dolar hibe kesinleşti

Japonya Büyükelçiliği Yerel Projeler Hibe Programı’nın çağrısı üzerine harekete geçerek başarılı bir proje hazırlayan Laçin Belediyesi, 89 bin 250 dolar hibe almaya hakkını kazandı.

Japon heyetin Laçin’de geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği ön incelemeden sonra hibe desteği kesinleşti. hibe desteği kesinleşti. Çok sayıda belediyenin proje sunduğu hibe programına, 6. sıradan giren Laçin Belediyesi, ilçeye Kadınlar Mesleki Eğitim Merkezi yapacak.
Japonya Dostluk Grubu Başkanlığı, TBMM Dış İlişkiler Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerle projenin onaylanmasında büyük çaba gösterdiğini belirten AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, projenin amacının; ilçedeki kadınların mesleki eğitimlerini geliştirmek, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak, kadınların kooperatifleşmesini sağlayarak ürünlerini kolayca pazarlayabileceği ortam hazırlamak olduğunu özetledi.

İki dönümlük alana kurulacak merkezin, ilçe kadınları açısından büyük bir kazanım olacağına inandıklarını belirten Kaya, Laçin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün ortak olduğu projede yiyecek içecek atölyesi, el sanatları atölyesi, giyim atölyesi, tarım ve hayvancılık atölyesinin yer alacağını bildirdi. Kaya, projenin onaylanmasında emek ve desteklerini esirgemeyen TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Japonya Dostluk Grubu Başkanı Yılmaz Tunç’a teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.