Mantıyla başladılar, şimdi...

Sungurlu'da girişimci hanımlar neler neler yaptı...

21 Ekim 2017 Cumartesi 16:31
Mantıyla başladılar, şimdi...

Sungurlu’da 7 kadın girişimci tarafından kurulan kooperatif “Sevgisun” markası ile kısa sürede unlu mamuller sektöründe adını duyurmayı başardı.

Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Havva Özata, yaptığı açıklamada, 7 kadın bir araya gelerek kooperatifi geçtiğimiz yıl Haziran ayında kurduklarını belirterek, Şehit Orhan Yazdıç Galericiler Sitesindeki üretim merkezinde faaliyet gösterdiklerini söyledi.

MANTIYLA BAŞLADI

“İçinde sevgi bulunduran lezzet” olarak seçtikleri sloganla “Sevgisun” ismini tescilletip ilk olarak mantı üretimi yapmaya başladıklarını anlatan Özata, daha sonra erişte ve tarhanayla üretim çeşidini artırdıklarını ifade etti.

Kooperatifin bölgede ilk olduğunun altını çizen Özata, “7 bayan arkadaşımızla bir araya gelip kurmuş olduğumuz bu kooperatif Çorum ve ilçemizde ilk olma özelliğine sahip. Kooperatifimiz 1,5 yıl gibi kısa zaman içinde kurup, üretip ve pazarlama sürecini başardık Allah'ın izniyle. Kurmuş olduğumuz kooperatifi Sungurlumuza katkısı olsun diye çalışıyoruz. Bayanlarımız tüketen değil üreten olsun istedik ve bu kooperatifi kurduk. İnşallah daha da büyüyüp daha çok bayanımıza istihdam sağlamayı hedefliyoruz.” dedi.


İmalatını yaptıkları ürünlerin hammaddeleri olan un, tuz, yoğurt ve yumurtayı ilçe esnafından aldıklarını dile getiren Özata, bu sayede ilçe ekonomisine de katma değer sağladıklarını vurguladı.

BAYANLARIN EMEĞİ ZAYİ OLMAYACAK

Başkan Özata, “Bayanlara büyük bir örnek olduğumuzu düşünüyorum. Bizlerden sonra kooperatifleşmek için çok müracaatlar oldu bizler bu konuda elimizden geldiği kadar bayan kardeşlerimize yardımcı olacağız. Evlerde yaptıkları ürünlerine pazar bulamayan bayanlar için bizler kooperatif olarak ürünlerini toplayarak, firmalarla irtibat kuracağız ve internet AVM’de satıp emeklerini zayi ettirmeyeceğiz. Bayan kardeşlerimizin yaptıkları ürünlerini değerlendirerek evlerine ekonomik olarak katkı sağlamaları için çok yakında bazı değişik projeler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu projeler ile kooperatifimizin adından sıkça söz ettireceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.


Havva Özata, kooperatifin kısa sürede bu aşamaya gelmesinde emeği, katkısı ve desteği olanlara teşekkür ederek, “Başta Çorum Milletvekillimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt olmak üzere Kaymakamımız Mitat Gözen, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ve üyeleri ile iş adamımız Haydar Ali Öztaş’a teşekkür ederiz” diyerek sözlerini tamamladı. 
     

Son Güncelleme: 09.08.2018 00:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.