'Mobilyaya talep çok 100 bin işçi lazım’

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı, sektörde ortalama 100 bin işçiye ihtiyaç olduğunu söyledi.

14 Eylül 2020 Pazartesi 10:01
'Mobilyaya talep çok 100 bin işçi lazım’

Mart, nisan ve mayıs aylarında koronavirüsten olumsuz etkilenen mobilya sektöründe son aylarda satışlar ciddi oranda arttı. Düğün yapanlar ve evlerindeki ürünleri değiştirmek isteyenler sektörü hareketlendirdi. Mağaza ve atölyeler kapasiteleri artırdıklarını ifade ederken, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı, sektörde ortalama 100 bin işçiye ihtiyaç olduğunu söyledi
Mobilya sektörü yeni normalin başladığı haziran ayıyla birlikte hareketlendi. Düğünlerin yapılması ve evde kalma sürecinde mobilya ürünlerini değiştirmek isteyenler, mobilya mağazalarının yolunu tuttu. Taleplere yetişmeye çalışan marangoz ve atölyeler işçi sayısını artırırken, mesai saatleri de uzadı. Ancak artan talep nedeniyle siparişler yurt içinde en erken 40 günde teslim ediliyor.
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Balcı, şunları söyledi:
“Mobilyacılık sektörü koronavirüsten ilk zamanlar eksi şekilde etkilendi. Şimdi ise satışlar arttı. Koronavirüs nedeniyle evinde 3-4 ay kalanlar kumaşları, süngerleri kirlenen mobilyalarını değiştirme ihtiyacı hissetti. Yurt dışıyla da alakalı oradan da talepler var. Şu an satışlarımız tavan yaptı. Her atölyede, her fabrikada işçi aranıyor. Şu an 50 bine yakın sadece mobilyanın kendisine aşağı yukarı 50 bin de tedarikçilerimiz yani metalci, kaynakçı, zımbacı, süngerci, kumaşçı gibi sektörlerde ihtiyaç var. Şu an acil işçi ihtiyacımız var.”
Kaynak:DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mert 2020-09-14 10:27:02

Bedava çalıştırırsan

Avatar
kenann 2020-09-14 20:54:43

şunu görelim. Çırak yetiştirmeli. dükkanlarda suriyel, afganlı çalışıyor 15 yıla kalmaz Türk usta kalmaz inşAllah olmaz ama gidişat bu yönde almanya ya Bizlerin gidişi gibi.

Avatar
Dürüst 2020-09-14 17:56:47

Ülkemizin Mobilyacılik sektöründe Dünyada ilk dört e girdiğini bugün TV den öğrendim.gercekten potansiyel var, çok çalışmak gerekiyor.