Muhsin Dere’nin girişimleri meyvesini veriyor

Çorum’un Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi'ne Tamaksan Çelik firması 25 milyon lira yatırımla çelik dövme fabrikası kuracak.

05 Eylül 2022 Pazartesi 12:01
Muhsin Dere’nin girişimleri meyvesini veriyor

Çorum’un Sungurlu Organize Sanayi Bölgesine (OSB) Tamaksan Çelik firması 25 milyon lira yatırımla çelik dövme fabrikası kuracak.

Tamaksan Çelik firması yetkilisi Recep Tamak, yaptığı açıklamada, aslen Boğazkale’ye bağlı Yekbas köyü nüfusuna kayıtlı olduklarını, İstanbul’da sıcak çelik dövme fabrikası ile plastik enjeksiyon kalıp fabrikalarının bulunduğunu belirtti.

Recep Tamak, hemşehrimiz Savunma Sanayi Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’nin girişimleri ile Sungurlu OSB’de temeli atılan fabrikaları görünce hem gururlandıklarını hem de heyecanlandıklarını söyledi.

Kurulacak fabrikalarla Sungurlu’nun savunma sanayinin merkezi haline geleceğini vurgulayan Recep Tamak, kendilerinin de savunma sanayinin tedarikçi firması olarak bölgeye yatırım karar verdiklerini ifade etti. Tamak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Behiç Akkaş ile iletişime geçerek fabrika için çalışmalara başladıklarını, kısa sürede talep ettikleri 12 dönüm arazinin tahsisinin yapıldığını kaydetti.
Sungurlu’da kuracakları fabrikada çelik dövme ile kalıbı birleştirip entegre olarak üretim yapmayı planladıklarını belirten Tamak, yıllık 150 ton çeliği işleyeceklerini bildirdi.

Firmalarının savunma sanayinin tedarikçisi olduğunun altını çizen Tamak, yurt içindeki silah firmalarının yarı mamul ürünlerini ürettiklerini, dolaylı olarak yurt dışına ihraç yaptıklarını aktardı.

Başta Savunma Sanayi Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere olmak üzere TSO Başkanı Behiç Akkaş ve emeği olan herkese teşekkür eden Recep Tamak, firmaları Sungurlu’ya yatırım yapmaya davet etti.

Son Güncelleme: 06.09.2022 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-09-05 14:00:11

TÜRKİYEM'DE ÇORUM'LUNUN YAPTIĞINI HERKES YAPAMAZ. HELAL OLSUN. ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN. YÜCE MEVLAM ÇORUM DA SİZİN GİBİ İNSANLARIN SAYILARINI ARTTIRSIN İNŞALLAH. YÜCE RABBİM ÇORUM'UMUZUN ÖNÜNE TAŞ KOYMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMESİN İNŞALLAH.