OSB’ye mantı fabrikası

Çorum’un  Sungurlu Organize Sanayi Bölgesine kadın girişimci Havva Özata tarafından 15 milyon lira yatırımla mantı fabrikası kurulacak.

08 Eylül 2022 Perşembe 11:40
OSB’ye mantı fabrikası

Çorum’un  Sungurlu Organize Sanayi Bölgesine kadın girişimci Havva Özata tarafından 15 milyon lira yatırımla mantı fabrikası kurulacak.

Sungurlu Kadın Girişimi Sevgisun Mantı Üretimi Ltd. Şti. firması sahibi Havva Özata, yaptığı açıklamada, ilçede kadın girişimciler tarafından kurdukları kooperatifle aylık 50 ton mantı üretimi yaptıklarını belirtti.

Sungurlu Gazetesi'nin haberine göre; Milli Savunma Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Muhsin Dere’nin girişimleri ile OSB’ye kurulan fabrikaların kendisine ilham kaynağı olduğunu anlatan Havva Özata, yurt içi ve yurt dışından gelen yoğun talepler üzerine şirket kurarak OSB’ye fabrika kurmaya karar verdiğini söyledi.

Özata, OSB’den tahsis edilen 6 dönüm araziye 15 milyon lira yatırımla kuracakları fabrikada yıllık 2 bin ton mantı üretmeyi hedeflediklerini vurguladı.

SEVGİSUN adı ile markalaşan ve faaliyet gösteren kooperatifin Kurucu Başkanı Havva Özata, ‘beş tahta, beş oklava’ sloganlarıyla 2016 yılında sanayi sitesinde bir dükkânda bu yola çıktıklarını hatırlattı.

Özata, Sungurlu’nun bereketli topraklarında, köylerinde yetişen ürünlerin şuan Türkiye genelinde Tarım Kredi Kooperatifi, Torku ve Migros gibi kurumsal marketlerde S.S. Sungurlu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile yayıldığını dile getirdi.

Havva Özata, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve TSO Başkanı Behiç Akkaş’a destek ve yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-09-08 13:58:22

Allah yolunu açık etsin. Çorum sevdalıları elini taşın altına koymaya devam ediyor. Bizim Bizden başka sevenimiz yok. Biz Çorumlular birlik beraberlik olduğumuz müddetçe kimse bizi durduramaz. Kimlerin Çorum sevdalısı, kimlerin Çorum düşmanı olduğu aşikar. BENCE HER İLÇEYE BİR VE BİRDEN FAZLA FABRİKA KURULURSA ÇORUM'UMUZ BÜYÜK ŞEHİR OLUR. ÇORUM'UMUZUN GÜZİDE İŞ İNSANLARINA SESLENİYORUM. HER BİRİNİZ ÇORUM'UMUZUN İLÇELERİNE BİRER FABRİKA KURSANIZ, HEM İLÇE NÜFUSLARI ARTAR, HEM ÇORUM TÜRKİYEM'DE İHRACAT DA ÇOK DAHA GÜZEL YERLERDE OLUR.

Avatar
Çorum 19 2022-09-09 01:02:56

Adamlar çip elektronik vs fabrikası kurar biz de mantı fabrikası devam