Sırada alt yapı ve kredi var

Çorum'un İskilip İlçesi OSB'de alt yapı çalışmalarının başlatılması için girişimlerde bulunulaacak.

16 Mart 2024 Cumartesi 17:27
Sırada alt yapı ve kredi var

İskilip İşadamları Derneği (İSİAD) Başkan Yardımcısı Fikret Kısar, İskilip Organize Sanayi Bölgesi’nde bir an önce alt yapı çalışmalarının başlatılması için girişimlerde bulunulacağını bildirdi.

İskilip OSB’ya yerel seçimde yarışan tüm başkan adayları, STK’lar ve halkın sahip çıkmasının takdire şayan olduğunu vurgulayan Kısar, kendilerine bölgede biran önce alt yapı çalışmalarına başlanmasının talep edildiğini, Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya teşekkür ziyaretinde bulunarak destek isteyeceklerini ifade etti.

Kısar, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na verilen fizibilite dosyasında İskilip’ten 35 müteşebbisi ikna ederek yatırımcı talep formu imzalatmıştık. Akabinde 5 yatırımcı daha müracaatta bulunmuştu. İl dışından ayda bir yatırımcı arayıp sorarken, şimdi her hafta bir yatırımcı İskilipli bir dostunu bulup mevcut durum hakkında bilgi soruyor. Bu gidişle 750 dekar arazi bile az gelecek. İskilip OSB kalkınmada öncelikli 5. bölge teşviklerinden yararlanacak. Ramazan Bayramı sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Zekeriya Coştu ve OSBÜK Genel Sereteri Fatih Soysal'ı ziyaret edip alt yapı ve krediler konusunda görüşmeler yapılacak.

İSKİLİP OSB HAKKINDA

İskilip OSB çalışmaları 2 Ocak 2023 yılında İSİAD’ın kurulması başlandı. İskilip’e 5 kilometre mesafedeki 750 dekarlık Arifbey arazisi rekor hızla meradan hazineye devredildi. İskilip OSB adına tapusu alınarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca Türkiye’nin 361. OSB’si olarak tescil edildi.

İskilip OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığını yürüten Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın çabaları ile kış aylarında zemin etüdü ve halihazır planları yapılıp mevzii imar plan aşamasına gelindi. İskilip OSB Çorum Özel İdaresi, İskilip Belediyesi ve Çorum TSO ortaklığı konumunda.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
iskilipden 2024-03-18 13:00:34

inşAllah sonucu iyi olur yoksa ilçe geri geri gidiyor FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ YOKUŞ AŞAĞI ilçe nufusu eriyor. bir çare artık yolmu? iş sahasımı? askeri birlik tesismi? gazakistann da gezmekle, kendisine yatırım yapmakla olmuyor ilçeye yatırım şart inşAllah NİSAN 1 BU DA OLUCAK

Avatar
AH GAZAKİSTAN 2024-03-18 15:37:24

gazakistan sevdalısı ne yapıyor

Avatar
Adnan cıdık 2024-03-18 19:58:31

İskilip’in kalkınması için Tosya iskilip yolunun yapılarak. Çorum’dan İstanbul’a. Çorum-iskilip - Tosya üzerinden yolun yapılması. İskilib büyük ekonomik katkı sağlayacağına inanıyorum