Tescilli ürünlerimiz zirvede

Çorum'un ceviz, leblebi, tulum peyniri, pirinci ve doğal taş ürünleri 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'nde tanıtılıyor.

19 Eylül 2019 Perşembe 16:26
Tescilli ürünlerimiz zirvede

Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi 19-21 Eylül tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı açış konuşmasında, bugüne değin 446 adet ürünün coğrafi işaret aldığını, 428 ürünün incelemelerinin devam ettiği belirtirken, iç pazarda önemli bir yere sahip yöresel ürünlerin dış ticareti için tanınırlığının arttırılarak AB işaretli 3 ürünün sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da, . Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ni Anadolu’nun mirasına sahip çıkmak olarak gördüğünü, ülkemizin her yerinden çıkan bu zenginliği tanıtmanın takdire şayan olduğunu,  bu çalışmaları ata tohumu ile başlattıklarını, yöresel ürünlerden 2.500 ürünün tescil için sunulmak üzere tespit edildiğini dile getirdi.

Öte yandan zirvede Çorum’un tescilli ürünlerinin tanıtımı da yapıldı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından ayrılan stantta, Valilik himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Çorum Ticaret Borsası’nca tescili alınan Çorum Leblebisi ile Oğuzlar Ceviz Üreticileri Tarımsal Birliği’nce işlemleri devam eden Oğuzlar/77 Cevizi ile tanıtım yapıldı. Kargı Belediyesi işlemleri devam eden Kargı Tulum peynirini, Osmancık Belediyesi coğrafi işaret adayı Osmancık Pirincini, Mecitözü Halk Eğitim Merkezi Doğal Taş ve Naturoil doğal ürünlerini tanıttı.

Son Güncelleme: 21.09.2019 21:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.