Tohum üretimi arpa ile başlıyor

Çorum'da ilk olarak arpa tohumu üretimine başlanıyor.

05 Kasım 2019 Salı 12:17
Tohum üretimi arpa ile başlıyor

Tarım İl Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hayati Selbes ile Mehmet Gayretli, Çorum’da sertifikalı tohum üretmek üzere Tarım ve Orman Bakanlığı’nda bir dizi görüşmelerde bulundu.

Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde verimli ve kaliteli yeni arpa çeşitleri hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı İhsan Arslan’ı ziyaret eden heyet, Çorum’da uygulayabilecek yeni projelere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Araştırma faaliyetlerinin de görüşüldüğü toplantıda yeni tescil edilen çeşitler hakkında da bilgiler alındı.

Ziraat Odası Başkanı Sayan, Çorum’da Verim ve Kalitesi yüksek Tohumluk üretmeyi amaçladıkları belirterek, “Çorum şartlarında en iyi Arpa tohumunu üreterek, çiftçiye ucuz ve kaliteli bir şekilde ulaştırmayı hedefliyoruz. Bunun için azami gayret gösteriyoruz, araştırma ve geliştirmeye çok önem veriyoruz”. Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.