Türkiye’yi dünya liderliğine taşıyan 2 il

Değirmen makineleri ihracatında Çorum ve Konya’nın Türkiye’yi dünya liderliğine taşıdığı açıklandı

20 Ekim 2022 Perşembe 15:43
Türkiye’yi dünya liderliğine taşıyan 2 il

Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sevda Kayhan Yılmaz, değirmen makineleri ihracatında Çorum ve Konya’nın Türkiye’yi dünya liderliğine taşıdığını açıkladı.

Hitit Üniversitesi(HİTÜ) tarafından “İktisadi ve İdari Bilimler Açısından Makine ve İmalat Teknolojileri Çalıştayı” düzenlendi.

Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalıştaya Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Özden Özgür Yalçın, KOSGEB Müdürü Yusuf Yıldız, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Orhan Coşkun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sabiha Kılıç ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün konuşmalarının ardından kürsüye gelen Sevda Kayhan Yılmaz, Çorum ve Konya’nın Türkiye’yi değirmen makineleri ihracatında dünya liderliğine taşıdığını hatırlatarak, “Gelmeden önce Çorum’un ihracatına baktım. 1.12 milyar genel ihracatı var. 67 milyon makine ihracatı var. Çorum’un ve geldiğim şehir olan Konya’nın saygı duyduğum iki özelliği var. Değirmen makinacıları. Bu iki şehrin değirmen makinecileri dünya şampiyonu oldu ihracatta. Başka şehirlerde var ama asıl olarak Çorum ve Konya odaklı üretilen değirmen makineleri Türkiye’yi değirmen makineleri ihracatında dünya liderliğine taşıdı” diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.10.2022 12:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-10-20 16:35:36

ÇORUM TÜRKİYEM'DE EN FAZLA HAKSIZLIĞA UĞRAYAN ŞEHİR'DİR. ÇORUM TÜRKİYEM'DE EN FAZLA İHRACAT YAPAN ŞEHİRLERDEN BİR TANESİDİR. ÇORUM TÜRKİYEM'DE EN FAZAL KATMA DEĞER SAĞLAYAN ŞEHİR'DİR. ÇORUM TÜRKİYEM'DE YATIRIMLAR DA EN FAZLA HAKSIZLIĞA UĞRAYAN ŞEHİR'DİR. ÇORUM TÜRKİYEM'DE EN FAZLA CEZALI OLAN ŞEHİR'DİR. HÜKÜMET ÇORUM'U SADECE SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLIYOR. TÜRKİYEM'DE BU KADAR ADALETSİZLİĞE, BU KADAR HAKSIZLIĞA UĞRAYAN BAŞKA BİR ŞEHİR YOKTUR.ETME BULMA DÜNYASI ÇORUMUN AHI ENİNDE SONUNDA ÇIKACAKTIR. ALMA ÇORUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE. ALLAH YARINA BIRAKIR AMA YANINIZA BIRAKMAZ İNŞALLAH. SENELERDİR SÖYLÜYORUM, YİNE SÖYLEYECEĞİM. ÇORUM VE ÇORUMLULARI UYUTUYORLAR. ÇORUM DA UYUMAYA DEVAM EDİYOR. ANLAYANA.....