Ziraat Odası üretime geçiyor

Çorum Ziraat Odası sertifikalı tohum üretecek.

25 Ekim 2019 Cuma 13:42
Ziraat Odası üretime geçiyor

Çorum Ziraat Odası sertifikalı tohum üretecek.

Oda Başkanı Mehmet Sayan, çiftçilere daha iyi hizmet sunmak üzere sertifikalı Arpa tohumu üretimine bu yıl başlayacaklarını bildirdi.

Üretim için gerekli olan Tohum Üretici Belgesini Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden alarak yetkilendirildiklerini belirten Sayan, oda olarak hedeflerinin ilk etapta sertifikalı arpa tohumluğu üreterek kendi yetiştiricilerine hem ucuz hem de kaliteli tohum tedarik etmek olduğun ifade etti. Sayan, il müdürlüğü aracılığıyla araştırma kuruluşları ile orijinal tohum tedariki konusunda görüşmeler yaparak bölgeye uygun yeni çeşitleri Çorum çiftçisinin hizmetine sunacaklarını kaydetti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı da, Çorum’da tarımsal örgütlerle birlikte hareket ederek öncü olmayı hedeflediklerini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.