1 kilometrelik yeni bulvar yol

Çorum Belediyesi 20 metre genişliğinde 1 kilometrelik yeni bulvar yol açıyor.

03 Kasım 2023 Cuma 20:33
1 kilometrelik yeni bulvar yol

Çorum Belediyesi Akşsemseddin Caddesi’nden Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ne kadar uzanan 20 metre genişliğinde bir yol oluşturmak için Tanyeri İlkokul’unun yıkımına başladı.

Yapılan açıklamaya göre; başta Recep Tayyip Erdoğan Caddesi, Azerbaycan Caddesi, Prof. Dr. Arif Ersoy Caddesi olmak üzere Çorum Sanayi Sitesi’ne bağlantı yolları, Fen Lisesi Caddesi ile İskilip Caddesi arasına ring yolu gibi ulaşımda büyük öneme sahip yeni yolları yapılıyor.

TANYERİ İLKOKULU’NUN YIKIMI BAŞLADI

Çorum Belediyesi şehir merkezinde yaklaşık 1 kilometrelik bir bulvar yol daha oluşturuyor.  20 metre genişliğindeki bulvar ile Akşemseddin Caddesi’nden yeni belediye binası arkasındaki Azerbaycan Caddesi’ne giriş yapan bir araç, Prof. Dr. Arif Ersoy Caddesi, Osmancık 4. Sokak, Üçtutlar 1. Sokak ve Okul 1. Sokak üzerinden Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ne ulaşmış olacak. Bu yolun açılmasında önemli bir aşamayı tamamlayan Çorum Belediyesi, yeni yol üzerinde kalan eski Tanyeri İlkokulu binasının yıkımına başladı.

20 METRE GENİŞLİĞİNDE OLACAK

Şehrin tıkanan damarlarını açmaya devam ettiklerini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Tanyeri İlkokulu binasını yıkarak, Osmancık Caddesi ile Recep Tayyip Erdoğan Caddesi’ni 1.000 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde yeni bir yolla birleştiriyoruz. Tanyeri İlkokulu’nun yıkılmasıyla önemli bir aşama gerçekleşmiş oldu.  Eski okul binasının deprem dayanıklılık bakımından da yenilenesi gerekiyordu. Böylece yeni bir okul binası da şehrimize kazandırılmış olacak.  Başta, yaptığımız her işin baş mimarı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve bizlere yardımcı olan Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

Son Güncelleme: 04.11.2023 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EMC 2023-11-03 21:30:52

20 metre genişliğinde ki yola bulvar yol denmez en fazla cadde denir yaptığınız iş basit abartmaya gerek yok 20 metrelik yolu yakında otoban yaptık diye açılış yaparlar

Misafir Avatar
Çorumsuz 2023-11-04 22:36:47 @EMC

E zaten şehir olarak berbat park alışkanlığımız ve kötü hatalı park takip/ceza sistemimizle o yolun tek şeritte akacağını bilmeyen de yoktur sanıyorum.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-11-04 00:05:57

Gazi ve İnönü Caddelerini araç trafiğine kapatıp, İstanbul'da ki İstiklal Caddesi gibi yapıp, ortasındanda da Nostaljik Tramvay yapılırsa ÇORUM bambaşka bir çehreye bürünür. Alın size PROJE.

Avatar
Uysal 2023-11-04 17:45:22

Zaten Akşemsettin den tanyerine kadar yol açıldı . Beş yılda üç bina yıkınca hapsini ben yaptım diyor

Avatar
Sıradaki 2023-11-04 07:12:16

Okulları yıkayınca yol açılmıyor sanki memlekette imam hatip lisesi tanyeri ilkokulu bilmediğim başka yoktur inşAllah

Avatar
Çorumlu 2023-11-04 07:31:42

İlimiz merkez nüfus dikkate alınacak yogunluğa sahip.
Peki geri dönüşüm nasıl.
Atık konteynırları elektrikli motorlak arkalarında tekneler. Kim bunlar kazançlar kime.
Atımlardan kağıt, naylon, teneke/ metal, günde 10 kamyon kağıt Çıkar mı ÇIKAR TENEKE ÇAM NAYLON İKİYÜZBİN nüfus düşünelim ilimize faydalı olunur geri dönüşüm ilimizin olsum nasıl bir sistem düşünülür bilinmez ama bu işi çözmeli Çorum ilimizin öz kaynağı hatta yağ atıkları bile toplanıyor bazı illerde bu düşürülmeli

Avatar
Helal Olsun 2023-11-03 21:54:18

Daha gidecek çok yolumuz var Başkanım... Daha yıkılacak çok yerimiz. açılacak çok yolumuz var. Allah yardımcın olsun... Seviliyorsun...

Avatar
Muzaffer 2023-11-04 09:58:24

Bahsettiğiniz yere kadar kim açtı planladı, hazıra kon tavuk gibi ses çıkar Muzaffer