19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da coşkuyla kutlanıyor.

19 Mayıs 2022 Perşembe 14:03
19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da coşkuyla kutlanıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde düzenlenen Hürriyet Meydanı/Kadeş Meydanı arasında gerçekleşen gençlik yürüyüşü ile başlayan kutlama etkinlikleri, gençlik şöleni ile devam etti.

Kadeş Barış Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. İlhan Uzunoğlu, Garnizon Komutan Vekili Mehmet Emin Altan, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Gençlere büyük görevler düştüğünü belirten Cemil Çağlar, “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milleti için ‘bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Gençler, binlerce şehit vererek, yokluk içinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu emaneti sonsuza dek yaşatmak, korumak ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır” dedi.

Çorum Belediyesi Mehteran ve Bando Takımı’nın konser verdiği törende judo, tekvando ve cimnastik grupları nefes kesen gösteriler yaptı.

Programda Gençlik Haftası kapsamında ‘Bir Asırdan Bin Asıra 19 Mayıs’ konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren Elif Koçak, Nilsu Şahin, Defne Demirci, Görkem Demirci, Ömer Akın Fındık, Yusuf Kayra Acar, Emrah Yücel, Hasan Bozok, Rukiye Nur Yurttaş, Hilal Demirden, Yağmur Duran, İdil Kabadayı, Ömer Faruk Pakkan ve Elif Nur Kasal’a protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Hasanpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin halk oyunları ekininde gösteri yaptığı program Hitit Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Kutlama programı kapsamında akşam Fener Alayı düzenlenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Oy yok 2022-05-19 19:30:37

Akp sırf oy toplamak için şimdi de gündemleri Atatürkçülük yapmak. Ama Atatürk gençleri bu tuzağa düşmez. Canım Atama sonsuz saygılar sevgiler

Avatar
Komik 2022-05-20 21:40:20

Birgün atıfa gidin bir gün 19 mayısı kutlayın