30 ay sonra görevine döndü

Yaklaşık 30 ay önce OHAL KHK'sı ile görevden uzaklaştırılan Çorum İş Kurumu Müdürlüğü personeli Emrah Azapcı işine iade edildi.

06 Şubat 2020 Perşembe 17:36
30 ay sonra görevine döndü

Yaklaşık 30 ay önce OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) ile uzaklaştırılan Çorum İş Kurumu Müdürlüğü personeli Emrah Azapcı işine iade edildi.

KESK Çorum Şubeler Platformu ve BES Çorum Şubesi yönetimi, aynı zamanda Büro Emekçileri Sendikası Çorum Şube Yürütme Kurulu Üyesi olan Azapcı’nın görevine başlaması nedeniyle olarak işyerini ziyaret etti.

BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, yaptığı açıklamada özetle şu görüşlere yer verdi; “Anayasa kamuda çalışmayı güvence altına almasına rağmen AKP, OHAL'i fırsata çevirerek on binlerce kamu emekçisinin çalışma hakkını, herhangi bir yargısal süreç işletmeden, savunma almadan ve somut belge bilgiye dayanmadan ellerinden alıp ihraç etmiştir. Bu süreçte kurulan OHAL Komisyonu ise kamu emekçilerinin haklarını gasp ederek kamu emekçilerini oyalamıştır. OHAL Komisyonu kendini yargı yerine koyarak binlerce kamu emekçisinin haklarını gasp etmiş, demokrasi ve hukukun ciddi yaralar almasına sebep olmuştur. İncelenen dosyalara baktığımızda nasıl bir hukuk ve demokrasi katliamının yapıldığı gözler önüne serilmiştir.

İşlerinden atılan arkadaşlarımızın atılma gerekçelerinin başında ‘kurum kanaati’, yani idarecinin verdiği listenin gerekçe olarak kabul edildiğini o dönemde çıkarılan OHAL KHK’lerinden biliyoruz. Sendika yöneticisi ve üyelerimizin sendikal faaliyetlerinden rahatsız olan, dikensiz gül bahçesi isteyen kurum yöneticileri arkadaşlarımızın isimlerini o dönemde Başbakanlığa bildirerek işlerinden atılmalarına neden oldular.

Anayasa mahkemesi çıkarılan bir OHAL KHK’sının iptali davasında hem de oy birliği ile önemli bir içtihat kararı verdi. Kararında; ‘OHAL döneminde evrensel hukuka aykırı işler yapan ve haksız biçimde kişilere zarar veren yöneticilerin hukuksal açıdan sorumluluktan kurtulamayacağına hükmetti.

Yargı Reformunun tartışıldığı bu dönemde, yargı paketinde yapılacak bir düzenleme ile OHAL/KHK hukuksuzluğunun sonlandırılması çalışma barışının yeni baştan kurulmasına zemin hazırlayacaktır. Aksi halde bu haksız ve hukuksuzluk çalışma yaşamını içinden çıkılamaz hale getirmeye devam edecektir.

Tarihin en güzel yerinde son sözü hep direnenler söyler şiarıyla, Şube Sekreterimiz Emrah Azapcı’nın haklı olarak görevinin başına dönmesiyle birlikte bütün üyelerimiz görevlerine dönene kadar, yaşanan bu hukuksuzluklar karşısında mücadele kararlılığı içinde olacağımızı buradan bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

Son Güncelleme: 07.02.2020 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kesk 2020-02-06 20:49:54

Khk lar karşısındaki duruşunuzu tebrik ederim

Avatar
ahmet 2020-02-07 02:54:21

Üyesinin haksız yere açığa alınmasına ve intihar etmesine ses çıkarmayan eğitim bir sen başkanları nasıl mutlu musunuz? Vicdanınız rahat mı bakın KESK nasıl sendikacılık yapıyor.

Avatar
Hakkaniyet 2020-02-07 13:27:49

Suça dahil olmayan insanların sıkıntı yaşamasına sebep olanların hesap vermesi gerekir.