8 Mart’a yakışan açılış

Çorum Belediyesi’nin eski Belediye hizmet binasında hazırladığı Kadın Emeği Çarşısı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete girdi.

08 Mart 2024 Cuma 21:33
8 Mart’a yakışan açılış

Çorum Belediyesi’nin eski Belediye hizmet binasında hazırladığı Kadın Emeği Çarşısı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hizmete girdi.

Kadınlar, kendi ürettikleri ürünleri artık Çorum Belediyesi Kadın Emeği Çarşısı’nda satışa sunabilecek. Kadın Emeği Çarşısı’nda, Çorum Belediyesi Kadın Kültür Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri ile Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimci kurslarına katılan kadınların ürünleri satılacak.

Çarşı’nın açılışına Cumhur İttifakı Çorum Belediye Başkan Adayı Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, MHP Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kurtbaş, BBP Partisi İl Başkanı Özkan Yandım ile çok sayıda kadın katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın; “Kadınlarımız ürettikleri el ürünlerini burada satıp aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar” dedi.

Çorum’da ne kadar üreten girişimci kadın varsa hepsinin ürünleri burada satışa sunulacağını aktaran Aşgın; “Kadın Emeği Çarşımız gerçekten muazzam oldu. Burada sadece kadın kültür merkezlerimizdeki kardeşlerimiz değil, halk eğitim kurslarının tamamını da kapsayacak şekilde Çorum’da ne kadar üreten girişimci kadın varsa hepsinin ürünleri burada satışa sunulacak. Hem ev ekonomisine katkı hem kadınlarımız daha güçlü, yarınlara daha güvenli bakacak şekilde hizmet edecek Kadın El Emeği Çarşımız hayırlı olsun. Bir hafta içerisinde 120’ye yakın hanımefendi açmadan kaydını yaptırdı. Ben inanıyorum ki binlerce hanımefendi buraya kaydını yaptıracak. Kadınlarımız ürünleri sadece burada değil, internet ortamında da satılacak.  Biz bütün projelerimizin merkezine hep kadınlarımızı koyuyoruz. Çünkü biz şuna inanıyoruz; güçlü kadın, mutlu kadın, güçlü aile, mutlu aile demek. Güçlü millet, mutlu millet, güçlü devlet demek. Dolayısıyla devletimizin ilelebet payidar olmasında kadınlarımı var. Kadınımız güçlü olacak ki devletimiz güçlü olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ve protokol üyeleri Kadın Emeği Çarşısı’nı gezerek, kursiyerlerin el emeği ürünlerinden oluşan giyim, aksesuar, takı, süs eşyası ve çeşitli dekoratif ürünlerini inceledi.

Son Güncelleme: 08.03.2024 21:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
By by 2024-03-09 20:26:53

Son derece boş işler. Kadınlar sosyal medyadan zaten satış yapıyorlar. Boşu boşuna bina tahsis edip,memur görevlendirmis. Buranın belediye ye aylık külfeti Allah bilir ne kadardır.

Avatar
Şaka 2024-03-10 07:11:15

Çarşı mı dükkan mı... Dağ fare muhabbeti gelsede aklıma yapılan iş hayırlı ancak abartılacak konu değil

Avatar
Vatandaş 2024-03-10 12:27:42

Pirbabada sanat sokağı vardı bir zamanlar.ne oldu bilen varmı.burada öyle olacak yakında.silinip gidecek.